کلینیک دندانپزشکی دکتر وحید دهقان > دندانپزشکی > بوی بد دهان بعد از ایمپلنت دندان به چه دلیل است

بوی بد دهان بعد از ایمپلنت دندان به چه دلیل است

عناوین محتوایی که می خوانیم .

 

یکی از عوارض ایمپلنت دندان مربوط به بوی بد دهان است. ولی اینکه بوی بد دهان بعد از ایمپلنت دندان به چه دلیل است؟ موضوع این مقاله می باشد. باید بگوییم که ایمپلنت دندان به خودی خود باعث ایجاد بوی بد در دهان نمی شود. بلکه عوامل و مسایل جانبی این درمان است که این بوی ناخوشایند را در دهان بیمار ایجاد می نماید. در این مقاله می خواهیم به بررسی این موارد پرداخته و علل ایجاد این موضوع راب ررسی نماییم. باید بگوییم ایمپلنت دندان یک روش منحصر به فرد در جایگزینی دندان ها است و مانند دندان های طبیعی نیاز به مراقبت و رسیدگی دارد. در صورتی که موارد مروبط به رعایت بهداشت در دهان و دندان مدنظر قرار نگیرد، باعث ایجاد عفونت و به دنبال آن بوی بد دهان خواهد شد. عفونت دندان ها غیر از بوی بد دهان می تواند باعث مشکلات حاد تری نیز شود.

دلایل ایجاد بوی بد دهان بعد از ایمپلنت دندان

در این قسمت می خواهیم به پاسخ این پرسش که بوی بد دهان بعد از ایمپلنت دندان به چه دلیل است؟ بپردازیم و دلایل ایجاد بوی بد دهان را بررسی نماییم.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

یکی از عوامل مهم در ایجاد بوی بد دهان چه بعد از کاشت دندان و چه قبل از آن، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. زیرا نخ دندان کشیدن و مسواک زدن که از اصول اولیه بهداشت دهان و دندان است، در صورت عدم رعایت می تواند مشکلات بیشتری را به دنبال داشته باشد. تشکیل پلاک و جرم داخل دندان ها یکی از عوامل ایجاد بوی بد دهان است. این پلاک ها از ذرات غذای باقیمانده در بین دندان ها تغذیه می نمایند که با مسواک و نخ دندان می توان جلوی این مشکل را گرفت. در صورت نادیده گرفتن می توانند به عصب دندان نیز رسیده و عوارض بیشتری را به همراه آورند.

عفونت ایمپلنت دندان

یکی از مسایل مهم در کاشت ایمپلنت دندان، جلوگیری از عفونت است. عفونت می تواند باعث عوارض جدی تری مانند شکست ایمپلنت دندان نیز شود. در صورتی که نشانه هایی مانند احساس مزه بد در دهان، خونریزی مداوم و تورم در ناحیه لثه شدید، به عفونت ایمپلنت دندان باید شک کرد و هر چه سریع تر درمان نمود. در صورت نادیده گرفتن ممکن است این عفونت وارد دهان و خون بیمار شده و مشکلات جدی تری را به دنبال خواهد داشت. عفونت می تواند باعث تحلیل لثه بیمار شده و به دنبال آن استخوان فک بیمار نیز تحلیل می رود. این مشکل باعث شکست درمان می شود.

تاج دندان

یکی از مشکلاتی که ممکن است حتی بیمار نیز متوجه آن نشود، احتمال شکستن و یا ترک خوردن تاج دندان در ایمپلنت می باشد. وجود این ترک یا شکستگی در تاج دندان می تواند باعث گیر کردن و ماندن غذا در این قسمت گردد. ممکن است حتی با مسواک زدن نیز این مشکل برطرف نگردد. بنابراین در صورتی که تمامی موارد بهداشتی را رعایت می کنید ولی همچنان در دهان خود احساس مزه بدی دارید و دهان بوی بدی می دهد، نیاز است که به دندانپزشک مراجعه نمایید. ایمپلنتیست با بررسی تمامی موارد می تواند دلیل این بوی بد که می تواند مربوط به شکستن یا ترک خوردن تاج دندان باشد را تشخیص و درمان نماید. می توان تاج و روکش دندان را بدون اینکه به ایمپلنت و پایه آسیبی برسد، تعویض نمود.

راه حل هایی برای از بین بردن بوی بد دهان بعد از ایمپلنت دندان

همواره می توان گفت پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین رد این قسمت راه حل هایی ارائه خواهد شد تا قبل از اینکه بوی بد دهان ایجاد شود، مشکل را برطرف نمود و از آن جلوگیری کرد.

رعایت نکات بهداشتی: یکی از مهم ترین و اساسی ترین اصول داشتن دندان های سالم ، رعایت نکات بهداشتی می باشد. بعد از ایمپلنت دندان نیز لازم است این مراقبت ها جدی تر گرفته شود. از جمله این مراقبت های بهداشتی، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن است. لازم است بعد از کاشت دندان از مسواک های نرم و مخصوص برای دندان های ایمپلنت شده استفاده شود. نخ دندان نیز باید روزی نهایتا یک بار استفاده گردد. دهانشویه مخصوص ایمپلنت دندان نیز توصیه می شود. با این کار می توان از تجمع پلاک و باکتری که در اثر ماندن ذرات غذا در بین دندان ها ایجاد می شود، پیشگیری نمود.

عدم مصرف دخانیات:

در ایمپلنت دندان توصیه می شود حداقل دو هفته قبل و دو هفته بعد از جراحی و کاشت از مصرف دخانیات بخصوص سیگار خودداری شود. در جراحی به این دلیل که امکان اکسیژن رسانی صحیح در حین جراحی وجود نخواهد داشت. در بعد از کاشت به دلیل جلوگیری از عفونت در لثه و محل جراحی باید مصرف دخانیات را قطع یا به حداقل ممکن رساند. مصرف دخانیات غیر از عفونت می تواند بوی بد دهان را تشدید نماید.

رعایت نکات تغذیه ای:

از بیمار خواسته می شود بعد از کاشت دندان از خوردن و جویدن مواد سخت مانند آبنبات یا یخ خودداری نماید. این مواد می توان باعث آسیب رسیدن به تاج دندان گردد. همانطور که توضیح داده شد، شکستگی یا ترک خوردگی تاج دندان منجر به گیر کردن غذا و احتمال عفونت و بوی بد دهان خواهد شد.

مراجعات منظم به دندانپزشک:

توصیه می شود هر 6 ماه یکبار برای چکاپ وضعیت دندان های خود به دندانپزشک مراجعه نمایید. در این صورت دندانپزشک می تواند بسیاری از مشکلاتی که بیمار نیز متوجه آن نمی شود، مانند عفونت در لثه یا دهان و … را قبل از اینکه گسترش پیدا کند، تشخیص و به سرعت درمان نماید. همچنین می تواند تشخیص دهد که آیا نگهداری از ایمپلنت دندان به صورت صحیح انجام شده است یا خیر.

کلام آخر:

در پاسخ به این پرسش که بوی بد دهان بعد از ایمپلنت دندان به چه دلیل است؟همانطور که توضیح دادیم، ایمپلنت دندان به خودی خود باعث ایجاد این مشکل نخواهد شد. عوارضی مانند عفونت دندان و تحلیل لثه یا شکستن تاج دندان از جمله عوامل ایجاد بوی بد دهان است. علت این امر تجمع باکتری و پلاک در اطراف دندان ایمپلنت شده که می تواند باعث عفونت و به دنبال آن تحلیل لثه شده و بوی بد دهان را ایجاد نماید.


مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)

ارسال یک دیدگاه