قیمت کاشت دندان در تهران 1401

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

دندان‌ها یکی از مهم‌ترین قسمت‌های جسم ما انسان‌ها هستند که نقش مهمی در سلامتی و زیبایی ما ایفا می‌کنند؛ در طول زندگی دندان‌های ما همواره در معرض بسیاری از آسیب‌ها قرار دارند و عواملی مانند مصرف غذاهای ناسالم، عدم رعایت بهداشت دندان، تصادفات، پیری و… باعث از بین رفتن برخی از دندان‌های ما می‌شوند. تا چندین دهه قبل به غیر از پروتز (دندان مصنوعی) که معایب خاص خود را دارد، هیچ روش جایگزینی برای دندان‌ها وجود نداشت. اما خوشبختانه با پیشرفت‌های عظیمی که در علم پزشکی و دندانپزشکی رخ داد، شاهد ابداع شیوه‌ جدیدی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته هستیم که یکی از بهترین آن‌ها ایمپلنت دندان است.

کاشت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان یا فیکسچر، در واقع یک پایه از جنس فلز تیتانیوم است که در یک عمل جراحی کوچک، در قسمت استخوان فک قرار گرفته و نقش ریشه دندان را ایفا می‌کند. پس از آن بر روی این پایه، یک تاج نصب می‌شود که محل قرارگیری پروتز یا روکش ایمپلنت است. پس از سپری شدن جلسات درمانی به صورت کامل، مشاهده خواهید کرد که یک دندان تازه و قدرتمند به جای دندان از دست رفته خود دارید که نقش آن در زیبایی چهره و سلامتی جسم، چیزی از یک دندان طبیعی کم ندارد.

انواع ایمپلنت دندان 

به طور کلی تمامی ایمپلنت‌هایی که امروزه به عنوان یک جایگزین عالی برای دندان‌های از دست رفته در نظر گرفته می‌شوند، کارایی مشترکی دارند؛ اما ممکن است از نظر شیوه کاشت و همچنین جنس مواد اولیه، با همدیگر متفاوت باشند.درضمن این نکته رو بگیم که ایمپلنت فوری دقیقا همان ایمپلنت میباشد با کمی تفاوت و در انواع ایمپلنت قرار نمی گیرد . در این قسمت به برخی از انواع ایمپلنت از نظر شیوه کاشت اشاره می‌کنیم:

  • ایمپلنت اندواستیل:

    این نوع ایمپلنت، یکی از بهترین و متداول‌ترین شیوه‌های کاشت دندان است؛ معمولاً پایه‌های آن‌ها کوچک و گرد هستند و جنس ماده اصلی تشکیل دهنده آن‌ها تیتانیوم است.

  • ایمپلنت ساب پریواستیل:

    دندانپزشکان این نوع ایمپلنت را برای بیمارانی توصیه می‌کنند که استخوان فک آن‌ها چندان قدرتمند نیست. برای کاشت این نوع ایمپلنت، ابتدا پایه فلزی آن را روی استخوان و در قسمت زیر لثه قرار داده و سپس روکش دندان را بر روی آن نصب می‌کنند.

  • ایمپلنت دندان یک مرحله‌ای:

    در این شیوه از کاشت دندان، پس از آن که پایه ایمپلنت درون استخوان فک قرار گرفت، بخشی از آن در بیرون از بافت لثه قرار می‌گیرد. این نوع ایمپلنت تنها به یک مرحله جراحی نیاز دارد و پس از بهبود کامل لثه، تاج دندان را بر روی پایه‌ای که بیرون قرار گرفته است نصب می‌کنند.

  • ایمپلنت دندان دو مرحله‌ای:

    در این روش که به عنوان یکی از محبوب‌ترین شیوه‌های کاشت دندان در جهان به شمار می‌رود، ابتدا ایمپلنت را درون استخوان فک و در قسمت زیرین بافت لثه قرار داده و سپس آن را بخیه می‌زنند. پس از آن که بیمار دوران نقاهت و بهبودی خود را سپری کرد، دوباره بافت لثه برداشته شده و تاج و روکش دندان به صورت مستقیم به پایه ایمپلنت متصل می‌گردد.

ایمپلنت دندان مناسب چه کسانی است؟

به طور کلی، دریافت خدمات کاشت دندان یا ایمپلنت، سن و سال خاصی ندارد و افرادی که می‌توانند به خوبی بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنند، می‌توانند از شیوه درمانی ایمپلنت برخوردار شوند. البته کسانی که در سن رشد قرار دارند و ممکن است هنوز هم امیدی به رشد دندان آن‌ها وجود داشته باشد، ترجیحاً تا رسیدن به سن 18 سالگی برای انجام ایمپلنت صبر کنند بهتر است. اما به طور کلی افرادی که دندان‌های فک جلو، فک عقب و یا یک یا چند دندان جلویی خود را از دست داده‌اند، کاندید مناسبی برای ایمپلنت به شمار می‌روند. همچنین افرادی که به هر علتی نمی‌توانند از دندان‌های مصنوعی استفاده کنند و یا قصد دارند شیوه گفتار خود را بهبود بخشند، از جمله کاندیداهای مناسب ایمپلنت دندان به شمار می‌روند.

 

مراحل ایمپلنت دندان
مراحل ایمپلنت دندان

آشنایی با مراحل ایمپلنت دندان

اگر شما عزیزان نیز از آن دسته کسانی هستید که قصد دارید ایمپلنت دندان انجام دهید، باید بدانید که انجام این شیوه درمانی نیاز به سپری کردن مراحلی دارد که در این قسمت از آن‌ها نام می‌بریم و همچنین در صفحه مراحل ایمپلنت دندان دقیق این مراحل را توضیح داده ایم .

1 . معاینه اولیه

در ابتدا دندانپزشک به صورت دقیق و کامل اقدام به معاینه دندان‌های بیمار نموده و با مشاهده عکس‌هایی که بیمار از دندان خود تهیه کرده‌ است، وضعیت آن‌ها را به خوبی بررسی می‌کند. همچنین در معاینات اولیه، باید سلامت عمومی بیمار و داروهایی که احیاناً مصرف می‌کند به خوبی بررسی گردد. پس از آن که دندانپزشک در مورد قدرت و سلامت استخوان فک و لثه مطمئن شد، در مورد کاشت دندان تصمیم نهایی خود را می‌گیرد.

2 . عمل جراحی اول

اگر تمامی شرایط لازم برای کاشت دندان را داشتید، پزشک شروع به جراحی کاشت دندان می‌نماید. در این شیوه ابتدا پایه‌ای که از جنس فلز تیانیوم است و ساختاری شبیه پیچ دارد، در استخوان فک قرار می‌دهد. پس از آن که ایمپلنت به خوبی در استخوان فک جای گرفت، سوراخ ایمپلنت را با استفاده از یک پیچ درپوش، به خوبی مهروموم می‌کند. پس از آن بیمار باید به مدت 4 الی 5 ماه صبر کند تا پایه ایمپلنت به خوبی با استخوان فک سازگار شود.

3 . عمل جراحی دوم

پس از آن که پایه ایمپلنت به خوبی با استخوان فک جوش خورد، نوبت به عمل جراحی دوم می‌رسد. این عمل بسیار ساده‌تر از عمل اولی است؛ شیوه انجام آن به این صورت است که ابتدا دندانپزشک بر روی لثه یک برش کوچک ایجاد کرده و سپس یک قطعه فلزی به نام هیلینگ کپ را بر روی سر ایمپلنت قرار می‌دهد. این قطعه سبب می‌شود که لثه روی ایمپلنت را نپوشاند؛ پس از گذشت 10 الی 14 روز، آن قطعه فلزی برداشته شده و اباتمنت در قسمت داخلی ایمپلنت قرار می‌گیرد. همچنین در این مرحله، اباتمنت به خوبی قالبگیری می‌شود تا بر مبنای آن روکش دندان ساخته شود.

4 . نصب روکش دندان

معمولاً دندانپزشکان قبل از نصب روکش اصلی دندان، از یک روکش موقت استفاده می‌کنند که باید به مدت 4 الی 6 هفته بر روی ایمپلنت بماند. پس از آن که لثه اطراف دندان به خوبی جوش خورد و حالت طبیعی خود را به دست آورد، روکش دائمی بر روی آن نصب می‌گردد. این روکش با چسب مخصوص یا پیچ ثابت می‌شود.

مزایا و معایب ایمپلنت دندان
مزایا و معایب ایمپلنت دندان

مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

کاشت دندان یا ایمپلنت، دارای مزایای بی شماری می‌باشد؛ به همین سبب است که بسیاری از افراد در سراسر جهان از این روش درمانی برای جایگزین نمودن دندان‌های از دست رفته خود استفاده می‌کنند. برخی از مهم‌ترین مزایای ایمپلنت عبارتند از:

  • افزایش قدرت جویدن و بهبود غذا خوردن
  • به وجود آوردن زیبایی فراوان برای چهره و افزایش اعتماد به نفس
  • دوام و ماندگاری بسیار بالا
  • سرعت بالای کاشت
  • حفظ سلامت دهان و دندان

عوارض ایمپلنت دندان

بدون شک ایمپلنت نیز مانند بسیاری دیگر از شیوه‌های درمانی دندان، علاوه بر دارا بودن مزایای فراوان، معایب و عوارضی نیز به همراه دارد. البته اگر برای کاشت دندان خود به افراد غیر متخصص و بی تجربه مراجعه کنید، مسلماً این عوارض بیشتر خواهند بود؛ اما مراجعه به یک کلینیک درمانی معتبر و یک متخصص حاذق و با تجربه، عوارض ایمپلنت دندان را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد؛ از جمله این عوارض می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ایجاد عفونت در محل کاشت پایه ایمپلنت
  • امکان به وجود آمدن آسیب به سایر دندان‌ها
  • ایجاد برخی از آسیب‌های عصبی که باعث درد و بی حسی لثه، لب و چانه می‌گردد.
  • مشکلات سینوسی

روش‌هایی برای مراقبت از ایمپلنت دندان

برای این که ایمپلنت شما همواره ماندگاری و دوام خود را حفظ نماید، باید از آن به خوبی مراقبت کنید؛ بسیاری از متخصصان عقیده دارند با مراقبت صحیح از ایمپلنت دندان، می‌توان امیدوار بود که کارایی ایمپلنت مانند یک دندان طبیعی باشد و بتوانید از آن برای سلامتی جسم و زیبایی چهره خود استفاده کنید. همچنان با ما همراه باشید تا به برخی از مهم‌ترین روش‌های مراقبت از ایمپلنت دندان اشاره کنیم:

  • پس از آن که کاشت دندان خود را انجام دادید، برای 1 روز از مسواک و خمیر دندان استفاده نکنید.
  • متخصصان مصرف چای، قهوه و سیگار را تا 3 روز پس از ایمپلنت دندان، اکیداً ممنوع کرده‌‌اند.
  • تجربه نشان دهنده آن است که مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر، ممکن است باعث آسیب‌های جدی به ایمپلنت دندان گردد، بنابراین تا حد امکان از مصرف این مواد بپرهیزید.
  • در هفته‌های ابتدایی کاشت دندان، از خوردن و نوشیدن مواد غذایی و نوشیدنی‌های بسیار گرم یا بسیار سرد خودداری کنید.

ایمپلنت دندان در تهران

برای انجام ایمپلنت یا کاشت دندان در تهران کلینیک ایمپلنت در تهران دکتر دهقان  یکی از مراکز مهم ایمپلنت در شهر تهران می باشد که با کادر حرفه ای و مجرب در این زمینه فعالیت می کند .

سوالات متداول

بدون شک در ذهن افرادی که قصد دارند برای جایگزین دندان‌های از دست رفته خویش، روش ایمپلنت را انجام دهد، سوالات متعددی به وجود می‌آید. ما در این قسمت تلاش کرده‌ایم برخی از این سوالات را گردآوری نموده و به مهم‌ترین آن‌ها پاسخ دهیم؛ برخی از این سوالات عبارتند از:

1 . آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

بسیاری از افراد، از تصور درد ایمپلنت، از انجام آن خودداری می‌کنند و همواره اولین سوالی که در ذهن آن‌ها به وجود می‌آید این است که درد ایمپلنت دندان چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم تمامی مراحل اصلی کاشت دندان، با استفاده از بی حسی انجام می‌شود، بنابراین شما درد چندان زیادی در مرحله کاشت دندان در استخوان فک یا نصب روکش ایمپلنت احساس نخواهید کرد. بسیاری از بیماران اعتقاد دارند، دردی که در هنگام ایمپلنت و یا پس از انجام آن احساس می‌کنند، چیزی شبیه به عصب کشی دندان یا کشیدن دندان است؛ اما بدون شک انجام آن، ارزشش را دارد.

2. قیمت کاشت دندان چقدر است؟

پارامترهای مختلفی وجود دارند که بر روی قیمت کاشت دندان تاثیر گذار می‌باشند. به عنوان مثال شما به یک دندانپزشک مراجعه کرده‌اید یا متخصص ایمپلنت؟ خدمات درمانی که هر کدام از این پزشکان به شما ارائه می‌نمایند با همدیگر متفاوت است. همچنین اگر استخوان فک شما نیاز به پیوند استخوان داشته باشد، مسلماً هزینه‌های ایمپلنت افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین موارد دیگری مانند برند ایمپلنت، جنس ماده اولیه پایه و روکش ایمپلنت و تجهیزات کلینیک درمانی، بر روی قیمت ایمپلنت تاثیر گذار هستند.

فیلم ایمپلنت دندان