کلینیک دندانپزشکی دکتر وحید دهقان > دندانپزشکی > علت افتادن تاج ایمپلنت چیست

علت افتادن تاج ایمپلنت چیست

عناوین محتوایی که می خوانیم .

یکی از مشکلاتی که ممکن است برای بیماران پیش آید، افتادن تاج ایمپلنت دندان است. اینکه علت افتادن تاج ایمپلنت چیست را باید در موارد مختلفی جستجو کرد. تاج ایمپلنت دندان آخرین مرحله کاشت دندان است که در این مرحله تاج بر روی اباتمنت قرار می گیرد. این مرحله می تواند از دو طریق انجام شود، شیوه اول استفاده از چسب مخصوص برای چسباندن تاج ایمپلنت دندان است و در روش دوم از پیچ برای سفت کردن تاج برر وی اباتمنت استفاده می شود. اینکه کدام روش برای این مرحله انتخاب شود، توسط پزشک متخصص تصمیم گیری می شود. دندانپزشک با توجه به شرایط و بررسی پارامترهای مختلف به این نتیجه می رسد که کدام روش را برای ثابت کردن تاج دندان استفاده نماید. تاج دندان همان قسمتی است که از بیرون قابل مشاهده است و مراقبت از آن نقش مهمی در پر کردن جای خالی دندان دارد.

 

بررسی علل کنده شدن تاج ایمپلنت دندان

در این قسمت می خواهیم به علل کنده شدن تاج ایمپلنت دندان اشاره کرده و یا به عبارتی به این موضوع بپردازیم که علت افتادن تاج در ایمپلنت دندان چیست؟ همانطور که گفته شد برای ثابت کردن تاج ایمپلنت دندان از دو روش استفاده می شود: استفاده از چسب مخصوص و استفاده از پیچ. حال این دو مورد را با هم بررسی می کنیم:

استفاده از چسب برای ثابت کردن تاج ایمپلنت دندان

در مواردی که دندانپزشک تشخیص می دهد استفاده از چسب برای نصب تاج دندان بهتر است، ممکن است ابتدا از چسب موقت استفاده شود تا در صورت رضایت از چسب دائمی برای چسباندن تاج دندان بهره گرفته شود. احتمال اینکه چسب موقت به سرعت کنده شده و تاج ایمپلنت دندان از جای خود حرکت کند بسیار زیاد است. ولی در صورت استفاده از چسب دائمی و بروز این مشکل، باید بررسی شود علت آن چیست. ممکن است چسب استفاده شده کیفیت خوبی نداشته و از مواذ مناسبی تهیه نشده باشد. مورد دوم به نحوه چسباندن تاج ایمپلنت دندان مربوط می شود. در صورتی که دندانپزشک تخصص و تبحر لازم را در نصب روکش نداشته باشد، احتمال افتادن تاج دندان بالاتر می رود. در هر صورت استفاده از مواد مرغوب و باکیفیت در کنار تخصص و مهارت دندانپزشک مانع از بروز این مشکل خواهد شد.

استفاده از پیچ برای ثابت کردن تاج ایمپلنت دندان

در موارد زیادی از پیچ برای ثابت کردن تاج دندان بر روی اباتمنت استفاده می شود. احتمال افتادن تاج ایمپلنت دندان در صورت استفاده از پیچ بسیار پایین تر است. در صورتی که از پیچ در این مرحله استفاده شده و تاج دندان کنده شد، علت آن می تواند مواردی از این قبیل باشد:

عدم استفاده از پیچ مناسب در تاج دندان

عدم تناسب ارتفاع پیچ با سایر اجزای ایمپلنت دندان

عدم تخصص و تبحر دندانپزشک در نحوه اتصال تاج دندان به وسیله پیچ مخصوص

در این موارد احتمال افتادن تاج دندان بالا بوده و ممکن است پروسه کاشت ایمپلنت دندان با شکست مواجه شود. در مواردی نیز می توان با تعویض تاج دندان این مشکل را برطرف نمود. اینکه چه روشی برای جلوگیری از این مشکل انتخاب شود، به حرفه ای بودن دندانپزشک مربوط می شود.

چرا استفاده از پیچ برای ثابت کردن تاج دندان مناسب تر است

در بسیاری از موارد توصیه می شود بجای استفاده از چسب، از پیچ مخصوص ایمپلنت دندان برای نصب تاج دندان استفاده شود. علت این امر به موارد زیر مربوط می شود:

امکان بازیابی بعد از نصب

یکی از مهم ترین موارد مربوط به این است که می توان در این روش به راحتی تاج دندان را از روی اباتمنت برداشت. ممکن است در مواردی به تاج دندان فشار یا آسیبی وارد شود که نیاز باشد تاج دندان تعویض شود. در صورت استفاده از چسب ، دندانپزشک مجبور به برداشتن کل ایمپلنت دندان است. در صورتی که از پیچ استفاده شود، به راحتی تاج دندان جدا شده و مجددا تاج دندان جدیدی برر وی دندان نصب می شود. همچنین در صورتی که پیچ شل شده باشد، به راحتی می توان آن را سفت و تاج دندان را ثابت نمود. در مواردی نیاز است تاج دندان برداشته شده و بافت های اطراف آن پاکسازی شوند که در صورت استفاده از پیچ، اینکار راحت تر انجام می شود.

رعایت بهداشت بیشتر

در مواردی که از چسب برای چسباندن روکش ایمپلنت دندان استفاده می شود، احتمال ماندن چسب در قسمت هایی از ایمپلنت دندان وجود دارد. به مرور زمان، وجود این مواد باعث تحلیل بافت های اطراف تاج دندان و بروز مشکلاتی در لثه می شود. در صورتی که از پیچ در این مرحله استفاده شود، بافت های اطراف تاج دندان سالم باقی مانده و احتمال بروز بیماری های لثه و تحلیل بافت اطراف دندان نیز بسیار پایین است. همچنین رعایت بهداشت و سلامت ایمپلنت دندان و بافت نرم اطراف آن بسیار راحت تر انجام می شود.

زیبایی ظاهری

در مواردی که از پیچ برای ثابت کردن تاج دندان استفاده می شود، زیبایی ظاهری دندان نیز حفظ خواهد شد. در مواردی که چسب مخصوص دندانپزشکی در این مرحله بکار می رود، ممکن است قسمت هایی از چسب بر روی ایمپلنت دندان باقی مانده باشد که زیبایی دندان را تحت تاثیر قرار می دهد.

راهکارهایی برای جلوگیری از افتادن تاج دندان

تا این قسمت با این مورد که علت افتادن تاج ایمپلنت چیست؟ آشنا شدیم. ولی قبل از اینکه این اتفاق بیفتد می توان راهکارهایی را برای جلوگیری از بروز این مشکل توصیه نمود. با این مراقبت ها و روش ها تا حدود زیادی از افتادن تاج دندان پیشگیری شده و می توان جلوی این اتفاق را قبل از وقوع گرفت. این راهکارها عبارتند از:

انتخاب دندانپزشک

یکی از موارد مهم در شکست یا موفقیت روش های درمانی و یا زیبایی، مراجعه به بهترین پزشک و یا دندانپزشک در حوزه مورد نظرمانند کلینیک ایمپلنت در تهران دکتر دهقان است. تبحر و تجربه دندانپزشک در کاشت ایمپلنت دندان مانع بروز بسیاری از مشکلات از جمله افتادن تاج دندان می شود. اینکه تاج دندان چگونه و با چه موادی بر روی اباتمنت ثابت شود و یا نحوه قرار گرفتن به چه شکلی باشد، یکی از دلایل پیشگیرانه در افتادن تاج دندان است. عموما دندانپزشکان معروف و مشهور از بهترین و مرغوب ترین مواد برای کشات دندان استفاده می کنند. همچنین تشخیص بیماری های مربوط به دندان و لثه و یا سایر پارامترها به درستی انجام می شود. در صورت نیاز به درمان های جانبی نیز انتخاب دندانپزشک حرفه ای کمک زیادی به بیمار خواهد کرد. بنابراین انتخاب دندانپزشک نقش مهمی را در جلوگیری از بروز مشکلاتی مانند افتادن تاج دندان ایفا می کند.

 

مراقبت های بهداشتی

نکته دوم که مربوط به بعد از نصب ایمپلنت دندان است، مراقبت هایی است که بیمار باید انجام دهد. مراقبت های بهداشتی مانند استفاده از مسواک مناسب، نخ دندان و دهانشویه مخصوص ایمپلنت دندان از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می نماید. باید با دندان ایمپلنت شده مانند دندان طبیعی برخورد کرده و تمامی مراقبت ها و نکات بهداشتی که مربوط به دندان های طبیعی است، در مورد ایمپلنت دندان نیز رعایت شود. بروز عفونت در لثه و تسری آن به سایر قسمت های دهان باعث بروز بیماری های در لثه خواهد شد که کاشت ایمپلنت دندان را نیز با خطر شکست مواجه می نماید.

مراقبت های تغذیه ای

مراقبت های تغذیه ای نقش بسیار مهم تری در افتادن تاج ایمپلنت دندان دارد. توصیه می شود در روزهای اول بعد از نصب ایمپلنت دندان از غذاهای آبکی و مایعات استفاده شود. مصرف غذاهای جامد و سفت بخصوص در روزها و هفته های اول نقش مخربی در کاشت ایمپلنت دندان دارد. در پاسخ به این پرسش که علت افتادن تاج ایمپلنت چیست؟ می توان به این نکته مهم اشاره نمود. باید در زوهای اول از خوردن غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد دارند، به شدت پرهیز نمود. مواد غذایی مورد نیاز بدن باید به صورت له شده و یا پوره شده مصرف شود. در کنار این موارد، خوردن مواد غذایی چسبناک نیز یکی دیگر از علل افتادن تاج ایمپلنت دندان به خصوص در روزهای اول درمان می باشد. این مواد با چسبیدن به تاج دندان، روکش را شل کرده و به مرور زمان در اثر کوچکترین فشار یا آسیبی آن را از محل خود جدا می نماید.

با تاج دندان افتاده چکار کنیم

یکی از سوالاتی که مطرح می شود این است که در صورتی که به هردلیل تاج ایمپلنت دندان دچار شل شدگی یا افتادن کرد، چه اقدامی باید انجام شود؟ اولین اقدام این است که تاج دندان را برداشته و در کمترین زمان ممکن به دندانپزشک مراجعه نمود. دندانپزشک با بررسی وضعیت موجود و تاج دندان افتاده تصمیم گیری نموده و اقدام لازم را انجام می دهد. در صورت امکان مجددا می تواند با سفت کردن پیچ ایمپلنت دندان و یا تعویض تاج دندان و … ایمپلنت دندان از خطر شکست نجات دهد.

ارسال یک دیدگاه