کلینیک دندانپزشکی دکتر وحید دهقان > دسته‌بندی نشده > لمینت دندان فاصله دار چگونه انجام می شود

لمینت دندان فاصله دار چگونه انجام می شود

عناوین محتوایی که می خوانیم .

فاصله بین دندانی بخصوص در دندان های جلو در برخی موراد می تواند از زیبایی و جذابیت چهره افراد بکاهد. یکی از روش های حل این مشکل لمینت دندان فاصله دار است. در این مقاله می خواهیم بدانیم لمینت دندان فاصله دار چگونه انجام می شود. بنابراین در صورتی که با این مساله روبرو هستید و قصد انجام لمینت دندان فاصله دار را دارید، توصیه می کنیم این مطالب را تا انتها دنبال کنید تا اطلاعات تکمیلی در این زمینه را کسب نمایید. لمینت دندان فاصله دار می تواند باعث همسان شدن و یکنواختی دندان ها شده و زیبایی را به آن ها بازگرداند. فاصله بین دندان ها می تواند در اثر عوامل مختلفی چه به صورت ژنتیکی و چه به صورت محیطی پیش آید. همچنین روش های درمان مختلفی مانند ارتودنسی ، لمینت و کامپوزیت دندان و … پیشنهاد می گردد که انتخاب آن به صلاحدید دندانپزشک و انتخاب بیمار انجام می گردد.

لمینت دندان فاصله دار 89662031774652دلایل ایجاد فاصله بین دندان ها

آشنایی با دلایل ایجاد فاصله بین دندانی می تواند تا حدود زیادی از بروز این مشکل پیشگیری نماید. همانطور که گفته شد این مشکل می تواند بر اثر عوامل محیطی و ژنتیکی ایجاد شود. با کنترل عوامل محیطی می توان تا حدود زیادی از رویش دندان های فاصله دار جلوگیری نمود.

فاصله بین دندان ها در دوران کودکی

دوران کودکی و جایگزینی دندان های دائمی به جای دندان شیری می تواند زمانی باشد که نیاز به مراقبت زیاد دارد. معمولا فاصله بین دندانی در این مدت دیده می شود که با کامل شدن رویش دندان های دائمی این مشکل برطرف می گردد. سنین بین 8 تا 9 سالگی مهم ترین زمان برای والدین به شمار می رود. زیرا دندان های شیری و دائمی به صورت همزمان در دهان در حال رشد و جایگزینی می باشند. کوچکترین اهمال می تواند باعث رشد دندان های فاصله دار خواهد شد. بنابراین توصیه می شود در این خصوص به دندانپزشک مراجعه نمایید تا مشاوره های لازم را در این زمینه دریافت نمایید. زیرا حساس ترین دوره زمانی برای رشد و رویش دندان ها بوده و نقش زیادی در وضعیت قرار گرفتن دندان ها در آینده خواهد داشت.

ناهمخوانی طول قوس دندان با اندازه دندان ها

بزرگ بودن طول قوس دندانی می تواند یکی از علل ایجاد فاصله بین دندان ها شود. ناهمخوانی طول قوس با اندازه دندان ها زمانی که دندان ها در سایز کوچک بوده و طول قوس بزرگتر یا طبیعی است نیز می تواند باعث ایجاد این فاصله شود. در برخی مواقع نیز از دست دادن چند دندان به علت پوسیدگی و یا کشیدن و باقی ماندن جای خالی دندان ها می تواند باعث ایجاد این مساله شود. زیرا دندان ها به سمت جای خالی رانده می شوند و این موضوع بین دندان ها فاصله می اندازد. پس بهتر است سعی شود برای جلوگیری از این موضوع، جای خالی دندان سریع تر پر شود.

فرنوم

فرنوم از بافت گوشتی تشکیل شده است که در قسمت جلوی دهان قرار دارد. محل این بافت ضخیم بین دندان های جلویی بالا و پایین است و تقارن بین دندان ها را ایجاد می کند. زیرا دقیقا در خط میانی بین دندان ها قرار گرفته است. در صورتی که این بافت از مقدار مجاز بزرگتر و ضخیم تر باشد، مانع نزدیک شدن دندان ها به هم می شود. این مشکل تنها در دندان های جلویی ایجاد می شود و فاصله بین دندانی را سبب می شود.

زبان زدن به دندان

در دوران کودکی و همزمان با بیرون آمدن دندان های شیری و یا دائمی، زبان زدن به دندان ها، مکیدن انگشت و … می تواند باعث ایجاد فاصله بین دندان ها شود. دندان ها به سمت جلو هل داده می شوند و این باعث کج درآمدن و ایجاد فاصله بین دندانی می شود. برای جلوگیری از این مشکل می توانید از دندانپزشک کمک بخواهید تا با مشاوره های لازم مانع از ایجاد این مشکل شوید.

وراثت

در برخی موارد نیز عامل وراثت در ایجاد دندان های فاصله دار نقش دارند. اگر یکی از والدین یا هر دو این مشکل را داشته باشند، احتمال اینکه فرد این مورد را به ارث برده باشد وجود خواهد داشت. این مورد غیر قابل اجتناب بوده و باید از روش هایی مانند لمینت دندان فاصله دار برای حل آن بهره گرفت.

راهکار هایی برای از بین بردن فاصله بین دندانی

فاصله بین دندان ها برای افرادی که در محیط های اجتماعی و یا شغلی فعالیت زیادی دارند، ممکن است برای فرد مشکلاتی را ایجاد نماید. حضور در جمع و یا سخنرانی را برای این افراد آزاردهنده خواهد کرد. بنابراین دنبال راهکاری برای از بین بردن این فاصله می باشند. غیر از مسایل روانی این مشکل، می توان گفت از نظر پزشکی نیز می تواند مسایلی را بوجود آورد. البته این در مورد دندان هایی که فاصله زیادی با هم دارند و لثه بیمار در معرض آسیب قرار می گیرد. جویدن مواد غذایی را لثه انجام می دهد، در این صورت احتمال دارد لثه فرد در معرض بیماری های مربوط به این ناحیه قرار گیرد. عفونت، آبسه و تورم از جمله عوارض این مساله خواهد بود. بنابراین با از بین بردن این فاصله به روش های مختلف از جمله لمینت دندان، می توان این نقص را پوشش داد.

لمینیت دندان فاصله دار

یکی از بهترین روش ها برای رفع مشکل فاصله بین دندانی، لمینت دندان می باشد. ولی اینکه لمینت دندان فاصله دار چگونه انجام می شود را در این قسمت توضیح خواهیم داد. در این روش ابتدا باید لثه های بیمار هم تراز شود. بالا و پایین بودن لثه و یا مشکلاتی مانند فرنوم در این مرحله باید رفع شده و هم تراز شوند. بعد از این مرحله، دندانپزشک بررسی های لازم در مورد دندان ها انجام داده و پارامترهای مورد نظر را ارزیابی می نماید. برای نصب لمینت بر روی دندان، باید مقدار نسبتا جزئی از مینای دندان تراشیده شود. این کار باعث طبیعی تر بودن دندان ها خواهد شد. در مرحله بعد از دندان ها قالب گیری می شود. این مرحله باید با دقت انجام شود تا تمام ظرافت های لازم لحاظ شود. این قالب به لابراتوار ارسال می شود تا روکش لمینت دندان آماده گردد. برای جلوگیری از مشکلاتی مانند گرم و سرد شدن دندان ها که برای بیمار اذیت کننده خواهد بود، از روکش موقت استفاده می شود. برای مرحله بعد نیاز به صرف دو هفته زمان می باشد. بعد از این مدت نیاز است مجددا به دندانپزشک مراجعه تا روکش آماده شده بر روی دندان ها نصب شود. بعد از بررسی مجدد وضعیت دندان ها، روکش نهایی با استفاده از چسب و لیزر مخصوص بر روی دندان ها نصب و سفت می شود.

 

مزایای لمینت دندان فاصله دار

لمینت دندان یکی از بهترین و سریع ترین روش ها برای پوشاندن نواقصی از جمله فاصله بین دندان ها است. در این قسمت می خواهیم به مزایای این روش بپردازیم.

ماندگاری بالا

یکی از مهم ترین و باارزش ترین مزایای این روش، طول عمر و ماندگاری بالای این روش است. می توان گفت لمینت دندان بین 15 تا 20 سال می تواند ماندگاری داشته باشد. در صورتی که مراقبت های لازم از لمینت دندان انجام شود، در مواردی حتی تا 30 سال نیز می توان از بابت زیبایی دندان ها مطمئن باشیم.

لمینت دندان فاصله دار 5821336407950عدم احساس درد و ناراحتی در حین نصب لمینت دندان

این روش بدون درد خواهد بود. تنها عمل تهاجمی بر روی دندان ها، تراشیدن مینای دندان است که بیمار کمترین دردی را احساس نخواهد کرد. برای جلوگیری از احساس ناخوشایند بعد از تراشیدن دندان، از روکش موقت بر روی دندان ها استفاده می گردد. چون نیازی به هیچ گونه جراحی نمی باشد، بنابراین احساس درد و ناراحتی در این روش وجود ندارد.

عدم نیاز به بی حس نمودن دندان ها

در این روش نیاز به هیچ گونه بیهوشی و یا استفاده از مواد بی حس کننده نمی باشد. همانطور که گفته شد، هیچ عمل تهاجمی بر روی دندان ها انجام نخواهد گرفت.

سرعت عمل

یکی از مهم ترین مزایای این روش را می توان سرعت عمل آن را به شمار آورد. برای انجام این روش نیاز به دو جلسه درمانی می باشد . بیشترین مدت صرف شده برای این تکنیک تنها دو هفته می باشد. این مدت برای تهیه روکش نهایی از روی قالب های ارسال شده به لابراتوار نیاز می باشد.

معایب لمینت دندان فاصله دار

تقریبا می توان گفت این روش، معایب زیادی ندارد. یکی از معایب آن را می توان نیاز به ترمیم و لزوم نگهداری و مراقبت آن دانست. این روش با وجود طول عمر طولانی، دائمی نبوده و در صورت آسیب دیدگی نیاز به تعویض آن خواهد بود. این روکش ها را نیم توان ترمیم نود و در صورت شکستگی و یا آسیب جدی باید تعویض گردند. تعویض این روکش نیاز به تراشیدن مجدد مینای دندان دارد که این مساله می توان به مینای دندان آسیب برساند.

کلام آخر

یکی از بهترین راه حل ها برای پوشاندن دندان های فاصله دار، لمینت دندان می باشد. اینکه لیمنت دندان فاصله دار چگونه انجام می شود نیز در این مقاله توضیح داده شد. برای انتخاب این روش نیاز به آشنایی با مزایای این تکنیک می باشد که شامل طول عمر بالا، عدم احساس درد و ناراحتی و نیاز به بی حس نمودن محل و نیز تعداد جلسات محدود را می توان نام برد. از معایب این روش نیز به دائمی نبودن و عدم امکان ترمیم روکش لمینت می توان اشاره نمود.


مطلب فوق توسط نویسندگان تهران جراحی با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار تهران جراحی نمیباشد. (دکتر دهقان)

ارسال یک دیدگاه