کلینیک دندانپزشکی دکتر وحید دهقان > دسته‌بندی نشده > کامپوزیت چند جلسه طول می کشد؟

کامپوزیت چند جلسه طول می کشد؟

عناوین محتوایی که می خوانیم .

یکی از علل محبوبیت کامپوزیت، تعداد جلسات کامپوزیت دندان است. زیرا در این روش نیازی به مراجعات مکرر به مطب دندانپزشکی نبوده و با حداقل مراجعه که یک جلسه دو یا سه ساعته است می توان مشکل را برطرف نمود. کامپوزیت دندان بنا به کاربردهای زیادی که در پوشاندن عیوب و نواقص ظاهری دندان دارد، مورد استقبال زیادی قرار گرفته است. ولی در کنار روش های دیگری مانند لمینت دندان که همان کاربرد را دارد، کامپوزیت دندان به دلیل جلسات محدود، بیشتر علاقمند دارد. در این روش عیوب ظاهری و جزئی دندان مانند بدرنگی، لب پر شدن و شکستن دندان ها، فاصله بین دندان ها بخصوص در دندان های جلویی و … پنهان می شود. این رو.ش جنبه زیبایی داشته و به هیچ عنوان نمی تواند جایگزین سایر درمان های دندان به شمار رود. در این مقاله به بررسی کلی کامپوزیت دندان، مراقبت ها بعد و قبل از آن و نحوه انجام این روش خواهیم پرداخت.

جلسات کامپوزیت دندان 54746416545641531354نحوه انجام کامپوزیت دندان

برای اینکه نشان دهیم چرا تعداد جلسات کامپوزیت دندان بسیار کم و در یک جلسه قابل انجام است، بهتر است با نحوه نصب روکش کامپوزیت دندان بیشتر آشنا شویم. ابتدا باید گفت کامپوزیت دندان با کامپوزیت ونیر دندان تفاوت هایی با هم دارند. در این قسمت به هر دو روش اشاره کرده و تفاوت های آن ها را نیز با هم بررسی می کنیم:

نحوه نصب کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان مواد خمیری هستند که دندانپزشکان برای پر کردن دندان های پوسیده استفاده می کنند. این مواد همرنگ دندان های طبیعی انتخاب می شوند تا تفاوتی احساس نشود. برای این کار ابتدا ماده کامپوزیت را به صورت یک لایه نازک بر روی دندان ها قرار می دهند. سپس دندانپزشک فرم لازم را با توجه به وضعیت سایر دندان ها داده و سپس به وسیله تاباندن نور آبی رنگ بر روی دندان ها، ماده کامپوزیت دندان سفت و بر روی دندان ها ثابت می کنند. این روش برای تک تک دندان ها به صورت مجزا باید انجام شود، زیرا شکل و ظاهر دندان ها با هم تفاوت دارد. دندانپزشک باید دقت و مهارت زیادی در این روش داشته باشد تا شکل نهایی کار به بهترین حالت بدست آید.

نحوه نصب کامپوزیت ونیر

کامپوزیت ونیر روکش آماده شده و از پیش ساخته ای هستند که در مطب یا کلینیک دندانپزشکی موجود می باشند. در این روش دندانپزشک با توجه به سلیقه فرد، رنگ دلخواه را انتخاب و بر روی دندان ها نصب می نماید. در این روش رنگ دلخواه باید از بین تنوع رنگی انتخاب شود. انتخاب رنگ کامپوزیت ونیر باید با رنگ پوست چهره و رنگ دندان های طبیعی همخوانی و تناسب داشته باشد تا حالت طبیعی روکش دندان حفظ شود. بعد از انتخاب رنگ، روکش کامپوزیت دندان به صورت مستقیم بر روی دندان قرار داده می شود و به وسیله چسب یا سیمان مخصوص دندانپزشکی چسبانده می شود. سپس با استفاده از تاباندن لیزر یا اشعه مخصوص سفت شده و مراحل کار به اتمام می رسد. در این روش مهم ترین نکته انتخاب رنگ و نیز نحوه نصب دقیق روکش بدون هر گونه درز و سوراخی بین لثه و دندان ها می باشد.

مقایسه مراحل نصب کامپوزیت و کامپوزیت ونیر بر روی دندان

این دو روش تفاوت هایی در ماده اولیه و نحوه نصب دارند. هرچند روکش کامپوزیت ونیر یکی از انواع کامپوزیت دندان است که در زیبا تر کردن طرح لبخند کاربرد دارد. شباهت های هر دو روش را بررسی می نماییم:

تعداد جلسات کامپوزیت دندان و ونیر کامپوزیت

در این دو روش تعداد جلسات محدود به یک جلسه می شود. در این جلسه روکش و مواد خمیری کامپوزیت هر دو طی یک جلسه بر روی دندان قرار داده می شود و سپس با تاباندن اشعه و لیزر این مواد سفت می شوند.

بررسی وضعیت کلی دندان

برای هر دو روش ابتدا دندانپزشک وضعیت سلامت دندان ها را بررسی می نماید. مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان ها بعتث تعویق افتادن روند درمان می شود. در صورتی که دندان پوسیدگی جزئی دارد، قبل از قرار دادن روکش و یا چسباندن ماده خمیری باید ترمیم و اصلاح شود. رنگ مورد نظر در هر دو روش با توجه به آیتم های گفته شده باید قبلا انتخاب شود.

تمیز نمودن سطح مینای دندان

برای کسب بهترین نتیجه، این مرحله باید با دقت انجام شود. سطح مینای دندان ها باید از هر گونه جرم، پلاک و … پاک شوند. زیرا مواد کامپوزیت دندان و کامپوزیت ونیر بسیار نازک بوده وجود هر گونه برجستگی می تواند زیبایی و یک دستی ظاهری دندان ها را تحت تاثیر قرار دهد. دندانپزشک برای انجام این کار از برس دندانپزشکی استفاده می نماید.

هم تراز نمودن لثه

برای این کار باید کمی لثه را لیفت داد تا حالت زیبایی دندان ها حفظ شود. لیفت لثه یکی از کارهایی است که برخی دندانپزشکان برای زیبایی ظاهری دندان انجام می دهند. تا این مرحله تمامی کارها به صورت مشترک بین دو روش انجام می شود. باید اشاره کنیم که تمامی روند کار در یک جلسه انجام خواهد شد.

قرار دادن مواد بر روی دندان

این مرحله تفاوت دو روش را نشان می دهد. زیرا برای کامپوزیت دندان از مواد خمیری استفاده می شود. در صورتی که کامپوزیت ونیر از یک روکش آماده و یک دست استفاده می شود. این روکش بر روی دندان ها قرار می گیرد. در این روش نیازی نیست به جزئیات دندان توجه زیاد شود، مگر اینکه حالت لب پر شدن و یا شکستگی دندان مطرح باشد. زیرا روکش کامپوزیت ونیر به صورت کامل دندان ها را پوشش داده و یک لایه منسجم و کامل ایجاد می کند.

سفت کردن مواد

یکی دیگر از تفاوت ها مربوط به نحوه چسباندن این مواد و روکش به سطح دندان ها است. در کامپوزیت دندان مواد به صورت مستقیم بر روی دندان قرار می گیرد، ولی در کامپوزیت ونیر روکش از طریق چسب و سیمان برر وی دندان نصب می شود. ولی در هر دو روش نیاز است از لیزر و اشعه مخصوص برای چسباندن و سفت کردن مواد استفاده شود.

پولیش دادن روکش و مواد

مرحله نهایی کار مربوط به پولیش دادن روکش و موادی است که بر روی دندان قرار گرفته است. در این مرحله مواد کامپوزیتی که بر روی دندان سفت شده اند باید تمیز شده و کلیه اشکالات برطرف شود. در صورت چسباندن روکش نیز باید مواد جسب و خمیر به صورت کامل از اطراف دندان پاک شوند. این مرحله نهایی بوده و زیبایی کار به این مرحله بستگی زیادی دارد. ایجاد سطح صاف و صیقلی بدون هیچگونه مواد اضافی می تواند باعث زیباتر نمودن دندان ها شود. در هر جال باید توجه کرد که تعداد جلسات کامپوزیت دندان به همین یک جلسه محدود می شود و برای افرادی که در مورد زمان مشکل دارند، بهترین گزینه به شمار می رود.

تعداد مراجعات به دندانپزشک بعد از نصب کامپوزیت دندان

یکی از مراقبت های بعد از نصب کامپوزیت دندان، مربوط به تعداد جلسات بعد از نصب روکش است. با توجه به ماندگاری این روش که بین 7 تا 10 سال است، باید مراجعات هر 6 ماه یک بار اتفاق بیفتد. در این دفعات دندانپزشک وضعیت کلی روکش و لثه را بررسی می نماید. در صورت وجود موارد مشکوک مانند عفونت در لثه و …، سریعا درمان های لازم انجام می شود تا عفونت به دندان های زیر روکش رسوخ نکند. در غیر این صورت مجبور به تعویض کامپوزیت دندان خواهید شد. همچنین نواحی از دندان را که امکان تمیزکردن آن برای بیمار وجود ندارد، در این جلسات تمیز و ضدعفونی می شود. میزان طول عمر کامپوزیت دندان بستگی زیادی به این مراقبت ها دارد.

جلسات کامپوزیت دندان 548967645416546545151

مزایای کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان یکی از محبوب ترین روش ها در حوزه دندانپزشکی به شمار می رود. علت این امر نیز مربوط به مزایای زیادی است که این روش نسبت به سایر روش ها دارد. در این قسمت به این مزایا اشاره کوتاهی خواهیم کرد:

غیر تهاجمی بودن

این روش نیازی به برش دادن و جراحی دندان ندارد. تنها هدف کامپوزیت دندان پوشش دادن تمامی نواقص و مشکلاتی است که دندان ها با آن مواجه هستند. به سایر دندان ها آسیبی نمی رسد و دندان کامپوزیت شده نیز نیازی به انجام فرآیند ندارد.

هزینه مناسب

کامپوزیت دندان یکی از مقرون به صرفه ترین روش ها در حوزه دندانپزشکی به شمار می رود. علت این امر نحوه نصب روکش و تعداد جلسات کامپوزیت دندان است. برای نصبروکش و کامپوزیت دندان نیازی به قالب گیری، تراش دادن و سایر اقداماتی از این قبیل بر روی دندان نمی باشد.

سرعت در نتیجه گیری

با توجه به جلسات کامپوزیت دندان که در کل به یک جلسه ختم می شود، نتیجه کار به سرعت دیده می شود. به همین دلیل است که برای افرادی که در زمینه زمان مشکل دارند، این روش بهترین گزینه است. افرادی که بخصوص در دندان های جلویی دچار لب پر شدن و یا شکستگی دندان می شوند، می توانند این روش را امتحام نموده و در سریع ترین زمان ممکن ، زیبایی طرح لبخند را بازگردانند.

کامپوزیت در کلینیک ایمپلنت در تهران

در کلینیک ایمپلنت در تهران دکتر دهقان می توانید عمل کامپوزیت را توسط دکتر و تیم حرفه ایش بخوبی انجام دهید یا برای مشاوره رایگان می توانید با تیم کلینیک در ارتباط باشید .

 

ارسال یک دیدگاه