کلینیک دندانپزشکی دکتر وحید دهقان > دسته‌بندی نشده > چه زمانی به تعویض ایمپلنت دندان نیاز است؟

چه زمانی به تعویض ایمپلنت دندان نیاز است؟

عناوین محتوایی که می خوانیم .

تعویض ایمپلنت دندان

یکی از مسایل مهم که در مورد ایمپلنت دندان مطرح می شود این است که چه زمانی به تعویض ایمپلنت دندان نیاز است؟ از آنجایی که این روش در اکثر موارد موفقیت آمیز است ولی باز هم ممکن است در مواردی نیاز داشته باشیم که ایمپلنت دندان را تعویض نماییم. از عوامل مهمی که در موفقیت و یا شکست ایمپلنت دندان تاثیر بسزایی دارد، انتخاب دندانپزشک است. در صورتی که ایمپلنتیست مهارت و تخصص لازم را در کاشت دندان داشته باشد، عوارض این روش بسیار پایین و احتمال موفقیت آن بسیار بالا خواهد بود. هر یک از مراحل کاشت دندان نیاز به تخصص ویژه ای دارد و همچنین ممکن است نیاز به درمان های جانبی نیز باشد. این مسایل باعث می شود که توصیه کنیم برای رسیدن به بهترین نتیجه و عدم نیاز به تعویض ایمپلنت دندان، در انتخاب دندانپزشک خود دقت لازم را انجام دهید.

چه زمانی به تعویض ایمپلنت دندان نیاز است؟ 544650000000085
عواملی که باعث می شود نیاز به تعویض ایمپلنت دندان باشد

اینکه بدانیم چه زمانی به تعویض ایمپلنت دندان نیاز است؟ باید حالت های مختلفی که این نیاز را ایجاد می کنند بررسی نماییم. نکته ای که باید ابتدا توجه شود این است که در صورت بروز هر یک از عوامل زیر، سریعا به دندانپزشک مراجعه نمایید. سرعت عمل در اینکار می تواند در موارد زیادی باعث نجات ایمپلنت دندان و مانع از شکست جراحی شود.

شل شدن ایمپلنت دندان

یکی از عوارض بعد از نصب ایمپلنت دندان یا ایمپلنت فوری دندان ، شل شدن پایه ایمپلنت است. شل شدن و لق زدن ایمپلنت دندان باعث شکست این روش شده و نیاز به تعویض آن خواهد بود. دو عامل در این مهم تاثیرگذارند که عبارتند از:

ضعیف شدن لثه

با افزایش سن، لثه ضعیف تر می شود و استحکام و قدرت کافی برای نگهداشتن ایمپلنت دندان را نخواهد داشت. ایمپلنت دندان یک روش ماندگار و دائمی است و بنابراین این اتفاق خواهد افتاد. لثه که اطراف ایمپلنت دندان را میگیرد ، نمی تواند مانند سابق آن را احاطه نموده و کنار می رود. این عامل باعث شل شدن ایمپلنت دندان شده و نیاز است که تعویض گردد.

عدم جایگذاری مناسب پایه ایمپلنت دندان

یکی دیگر از عوامل که در ابتدای کاشت دندان ممکن است با آن درگیر شوید، جایگذاری نامناسب پایه ایمپلنت دندان در استخوان فک است. این مورد به عدم تخصص و مهارت دندانپزشک مربوط است. در صورتی که استخوان فک تراکم لازم را نداشته باشد و یا اینکه پایه در داخل استخوان فک به صورت مناسب پیچ نشود، علت این امر است. زیرا پایه در داخل استخوان فک به صورت کامل جوش نمی خورد و غیر از لق زدن ممکن است مشکلاتی مانند عفونت لثه و بیماری هایی در این ناحیه را سبب شود. این عفونت به داخل دهان نیز رسوخ کرده و ممکن است وارد گردش خون بیمار شود که عوارض بیشتری را به دنبال خواهد داشت. بنابراین لازم است در خصوص تخصص جراح مطمئن شوید. پس زدن ایمپلنت دندان غیر از هزینه های زیاد، نیاز به صرف زمان بیشتر و تحمل عوارض ناشی از آن خواهد داشت.

ترک برداشتن روکش ایمپلنت دندان

روکش ایمپلنت دندان از مواد سختی ساخته شده است که احتمال شکستن و ترک خوردن آن بسیار کم است. ولی در صورتی که بنا به هر دلیلی از جمله سانحه، تصادف ، ضربه شدید و … ترک خورده و یا بشکند، نیاز است که تعویض گردد. در آن حالت دندانپزشک مجبور است روکش را تعویض نماید و یا در مواردی بنا به آسیب و ضربه که وارد شده ایمپلنت دندان بایستی تعویض گردد.

در چه مواردی نیاز به تعویض ایمپلنت دندان نمی باشد

در مقابل این مساله که چه زمانی به تعویض ایمپلنت دندان نیاز است؟ در مواردی این نیاز حس نمی شود و یا در صورت تعویض مجددا عارضه پیش آمده تکرار خواهد شد. بنابراین بهتر است در این موارد اقدام به تعویض ایمپلنت دندان ننمایید، چون مجددا با شکست این روش مواجه خواهید شد:

افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده

توصیه می شود قبل از کاشت دندان نسبت به درمان بیماری دیابت اقدام نمایید. در صورتی که فرد دچار دیابت نوع 1 یا 2 باشد و این بیماری کنترل نشده باشد، احتمال شکست مجدد این روش بالاتر خواهد بود. بنابراین بهتر است در صورت وجود این مشکل از تعویض ایمپلنت دندان خودداری نمایید.

مصرف کننده های مواد دخانی

افرادی که دخانیات مصرف می نمایند، شانس کمتری در موفقیت این روش دارند. عدم مراقبت های بهداشتی در کنار مستعد بودن بدن برای عفونت باعث افزایش احتمال شکست این روش می شود. همچنین التهاب بدن در افراد سیگاری و مصرف کننده مواد دخانی بیشتر است که این به نفع ایمپلنت دندان نمی باشد. بنابراین بایستی قبل از کاشت و بعد از آن مصرف این قبیل مواد قطع و یا به حداقل مقدار خود برسد. در غیر این صورت تعویض ایمپلنت دندان هیچ سودی نداشته و مجددا این روند تکرار می شود.

افراد حساس به آنتی بیوتیک

برای جلوگیری از عفونت در حین درمان نیاز است از آنتی بیوتیک استفاده شود. در غیر این صورت ممکن است گسترش عفونت به دهان و بعد از آن به خون عوارض بیشتری را به دنبال داشته باشد. افرادی که به این نوع داروها حساسیت دارند، بهتر است دندانپزشک را در جریان این مورد قرار دهند تا تصمیمات درستی قبل از شروع فرآیند کاشت دندان گرفته شود.

عادات رفتاری نادرست

عادات رفتاری مانند دندان قروچه قبل از شروع درمان باید ترک و درمان شوند. دندان قروچه یکی از علل شکست کاشت ایمپلنت دندان به شمار می رود. تا زمان درمان می توانید از نایت گارد استفاده نمایید تا عوارض ناشی از آن را کاهش دهد.

عوارضی که باعث کاهش طول عمر ایمپلنت دندان می شود

اینکه چه زمانی به تعویض ایمپلنت دندان نیاز است بستگی به طول عمر این روش دارد. عوارضی هستند که در صورت عدم کنترل می تواند باعث کاهش طول عمر ایمپلنت دندان و نیاز به تعویض آن شوند. در این قسمت این موارد را بررسی خواهیم کرد. البته باید اشاره کنیم ایمپلنت دندان یک روش دائمی و ماندگار با میزان موفقیت بسیار بالا می باشد.

آسیب به اعصاب دندان

در مواقعی ممکن است عدم مهارت دندانپزشک باعث شود که در حین فرایند درمان به عصب یا بافت ناحیه جراحی آسیب برسد. در این صورت فرد احساس درد، بی حسی و یا سوزن سوزن شدن در ناحیه لثه ها، چانه و لب ها می شود. در این صورت مجبور به تعویض ایمپلنت دندان خواهیم شد.

فشار به ناحیه ایمپلنت

فشای که در حین درمان به ناحیه ایمپلنت شده وارد می شود باعث عدم بهبود کامل و فرایند اسئواینتگریشن خواهد شد.

آسیب به سینوس ها

در صورت که ایمپلنت دندان در فک بالا انجام شود، ممکن است به سینوس های واقع در این ناحیه آسیب رسیده و عوارضی را به دنبال داشته باشد که منجر به تعویض ایمپلنت دندان شود.

چه زمانی به تعویض ایمپلنت دندان نیاز است؟ 98878754
بیماری پری ایمپلنتیتیس

یکی از بیماری های مربوط به لثه، بیماری پری ایمپلنتیتیس که در اثر عفونت در استخوان فک و لثه ایجاد می شود. در صورت بروز این بیماری، ناگزیر به تعویض ایمپلنت دندان خواهیم شد. زیرا عمر مفید ایمپلنت دندان کاهش می یابد و نیاز است درمان به سرعت شروع شود. عدم توجه به این بیماری عوارض جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

شکستن ایمپلنت دندان

هرچند توضیح دادیم به علت مواد بکار رفته در ایمپلنت دندان، احتمال بروز این مشکل بسیار ناچیز است ولی در صورت ایجاد این مشکل، مجبور به تعویض ایمپلنت دندان هستیم. این شکستگی ممکن است در تاج دندان و روکش رخ دهد که با تعویض کامل و یا تعویض روکش به تنهایی این مساله برطرف می شود.

پس زدن ایمپلنت دندان

ممکن است بدن بیمار مواد بکار رفته در ایمپلنت دندان را پس بزند. در این صورت راهی به جز تعویض و یا برداشتن مواد ایمپلنت دندان نداریم. هر چند این موارد با انجام آزمایش های قبل از جراحی و بررسی سایر پارامترها قابل پیشگیری می باشد. ولی در مواردی بعد از کاشت دندان، ناحیه موردنظر دچار عفونت و سایر مشکلات می شود که غیر قابل پیش بینی می باشند.

چکاب منظم توسط دندانپزشک

یکی از راه های پیشگیری از نیاز به تعویض ایمپلنت دندان، مراجعه منظم به دندانپزشک است. این روش روند درمانی طولانی دارد. به همین دلیل احتمال بروز مشکلاتی در اثر تغذیه نادرست و یا عدم رعایت نکات بهداشتی و تغذیه ای بالا می باشد. برخی از بیماری های مربوط به لثه در ابتدای شیوع، توسط بیمار غیر قابل تشخیص می باشد. عدم توجه به آن عوارض زیادی را به دنبال دارد. چکاپ منظم توسط دندانپزشک از بروز این مشکلات پیشگیری می نماید و احتمال موفقیت ایمپلنت دندان را افزایش می دهد. بنابراین مراجعات منظم و نیز مراجعات سریع به دندانپزشک از پیشرفت برخی مشکلات جلوگیری خواهد نمود.

کاشت دندان در تهران

اینکه چه زمانی به تعویض ایمپلنت دندان نیاز است؟ بستگی به مواردی دارد که در این مقاله به صورت تفصیلی به آن ها اشاره کردیم. شل شدن و لق زدن ایمپلنت و یا پایه آن در کنار ضعیف شدن لثه از عواملی است که بایستی تعویض ایمپلنت دندان انجام می شود. انتخاب دندانپزشک و کلینیک خوب برای کاشت دندان در تهران و ماهر می تواند از بروز این مشکلات جلوگیری نماید.

ارسال یک دیدگاه