فهرست مطالب
ایمپلنت فوری چیست؟
یکی از مشکلاتی که برخی از افراد در طول زندگی خود با آن مواجه میشوند، از دست دادن یک یا چند دندان است. به خصوص اگر این اتفاق برای دندانهای جلویی رخ دهد، تاثیر منفی بر روی زیبایی چهره گذاشته و در نهایت روحیه و اعتماد به نفس فرد را دچار آسیب میکند. خوشبختانه با پیشرفتهای فراوانی که این روزها در زمینه علم پزشکی و دندانپزشکی شاهد هستیم، جایگزینهای بسیار خوبی برای دندانهای از دست رفته تعیین شده است که یکی از آنها ایمپلنت فوری است. معمولاً برای کاشت ایمپلنت عادی باید چند ماه صبر کرد؛ اما ایمپلنت فوری (همان گونه که از نام آن پیداست) به سرعت آماده شده و به جای دندان از دست رفته قرار میگیرد.
اگر متخصصان در معاینات اولیه این موضوع را تشخیص دهند که طول، عرض و تراکم استخوان فک برای ایمپلنت مناسب است، به سرعت وارد عمل شده و اقدام به کاشت فوری دندان مینمایند. این شیوه برای کسانی مناسب است که یک یا چند دندان جلویی خود را از دست دادهاند و نمیتوانند برای کاشت دندان معمولی که گاهی 3 ماه طول میکشد، صبر کنند.
مراحل انجام ایمپلنت فوری (کاشت دندان فوری)
به طور کلی مراحل انجام ایمپلنت فوری دندان، شباهت بسیار زیادی به ایمپلنت دندان معمولی دارد؛ با این تفاوت که در همان زمانی که پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار میگیرد، تاج موقتی نیز بر روی آن قرار داده میشوند. این تاج به صورت موقت بر روی پایه ایمپلنت میماند تا زمانی که تاج اصلی آماده شود. اولین مرحله ایمپلنت فوری، جمع آوری اطلاعات لازم از وضعیت دندانها و استخوان فک است؛ برای تهیه این اطلاعات، توسط یک اسکنر اقدام به عکسبرداری چند بُعدی از دهان و دندانها مینمایند. همچنین بیمار باید در یک مرکز رادیولوژی اقدام به گرفتن عکسCBCT نماید تا تراکم استخوان فک و همچنین بافت دهان او به خوبی مشخص گردد.
متخصص ایمپلنت با مشاهده تمام این اطلاعات، به این نکته پی خواهد برد که آیا شما مستعد کاشت دندان فوری هستید یا خیر؟ اگر شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت فوری بودید، اقدام به پیدا کردن بهترین زاویه و موقعیت برای کاشت دندان مینمایند. البته مهارت و تجربه متخصص و دندانپزشک نیز در این زمینه بی تاثیر نیست؛ به عبارتی میتوان گفت یک دندانپزشک و متخصص دقیق و ماهر، بدون ایجاد یک شکاف عمیق در لثه و تنها با یک سوراخ کوچک بر روی لثه، میتواند به بهترین شکل ممکن پایه ایمپلنت را در استخوان فک جای دهد.
در این مرحله لثه با استفاده از ابزاری به نام پانچ سوراخ میشود تا دندانپزشک به خوبی به استخوان فک دسترسی داشته باشد. در ادامه با استفاده از دریل دندانپزشکی، در محل تعیین شده استخوان فک، یک سوراخ کوچک به وجود میآید. پس از آن که عمق و اندازه این سوراخ به حد لازم رسید، پایه ایمپلنت را که شباهت فراوانی به یک پیچ کوچک دارد، درون استخوان جای میدهند. پس از آن واسطهای به نام اباتمنت بر روی پایه ایمپلنت قرار گرفته و یک روکش موقت بر روی آن نصب میشود.
مزایای ایمپلنت فوری دندان
این روزها بسیاری از متخصصان و دندانپزشکان به کسانی که به هر علتی دندانهای جلویی خود را از دست دادهاند، ایمپلنت فوری دندان را پیشنهاد مینمایند. همچنان با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب به برخی از مهمترین مزایای ایمپلنت فوری دندان اشاره نماییم:
- در ایمپلنت فوری، یک تاج موقتی بر روی پایه ایمپلنت قرار داده میشود و زمانی که استخوان به صورت کامل جوش خورد، تاج اصلی بر روی آن قرار میگیرد. در طول این زمان، تاج موقت از ایجاد فشار بر روی استخوان فک جلوگیری به عمل میآورد.
- پروتز ایمپلنت فوری قابل سایش است، بنابراین از ایجاد فشار به استخوان فک و ریشه دندان در هنگام جویدن غذا ممانعت میکند.
- ایمپلنت یا کاشت دندان فوری، یک جایگزین مطمئن و بسیار عالی برای دندانهای از دسته رفته است.
- ایمپلنت فوری دندان، یک روش مطمئن و بدون بخیه به شمار میرود که بر روی بافت نرم لثه انجام میپذیرد.
- ایمپلنت فوری، درد چندان زیادی ندارد و دوره نقاهت پس از جراحی آن بسیار کوتاه است.
معایب ایمپلنت فوری دندان
با وجود مزایای فراوان ایمپلنت فوری، اما این روش درمانی معایبی نیز دارد؛ از جمله مهمترین مواردی که به عنوان معایب ایمپلنت فوری دندان در نظر گرفته شدهاند، عبارتند از:
- ایمپلنت فوری به میزان 10 الی 15 درصد، باعث کاهش موفقیت درمان ایمپلنت میگردد؛ بنابراین متخصصان آن را به کسانی پیشنهاد مینمایند که به هیچ عنوان نمیتوانند برای چند ماه بی دندانی را تحمل نمایند.
- قیمت ایمپلنت فوری دندان، کمی بیشتر از ایمپلنت معمولی است، زیرا این روش درمانی یک پروتز موقت اضافه دارد که مستلزم پرداخت هزینه بیشتری است.
- تاج موقت ایمپلنت فوری، به راحتی و با کمترین فشار، ممکن است دچار شکستگی گردد.
- اگر تاج ایمپلنت فوری دندان با دقت و ظرافت فراوان در استخوان فک جای نگیرد، ممکن است از جای خود حرکت کرده و باعث ایجاد مشکلاتی برای فک و سایر دندانها گردد.
طول عمر ایمپلنت فوری دندان چقدر است؟
یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است برای برخی از افراد به وجود آید این است که طول عمر ایمپلنت فوری چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم این موضوع ارتباط فراوانی به روش نگهداری و مراقبت شما از کاشت دندان فوری دارد. بررسیها نشان دهنده آن است که ایمپلنت فوری میتواند بین 15 تا 20 سال عمر کند؛ البته این موضوع به شرط آن است که بیمار به خوبی بهداشت دهان و دندان را رعایت نموده و از ایمپلنت خود مراقبت کند. همچنین در برخی از افراد مشاهده شده است که تاجی که بر روی پایه ایمپلنت قرار دارد، پس از گذشت مدت زمانی نیاز به تعویض پیدا کرده است. برای این که بتوانید طول عمر ایمپلنت فوری خود را افزایش دهید، باید علاوه بر مراقبتهای کامل از دهان و دندان خود، هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک خود مراجعه نموده و ایمپلنت دندان خود را مورد بررسی قرار دهید.

آیا همه می توانند ایمپلنت فوری انجام دهند؟
در مورد این که چه کسانی میتوانند ایمپلنت فوری یا جتی ایمپلنت فوری با بیهوشی انجام دهند، تنها یک دندانپزشک میتواند تصمیمگیری نماید. دندانپزشک با بررسی دقیق دندانهای بیمار خویش و مشاهده عکسهای سه بُعدی و تصاویر رادیولوژی، در مورد این موضوع که او کاندید مناسبی برای ایمپلنت است یا خیر تصمیم گیری مینماید. اصلیترین شرط برای این که یک نفر بتواند ایمپلنت فوری انجام دهد، داشتن استخوان فک مقاوم و با ثبات است. همچنان در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا در مورد این که چه کسانی میتوانند ایمپلنت فوری انجام دهند؟ و چه کسانی نمیتوانند؟ نکاتی را خدمت شما عزیزان بیان کنیم:
چه کسانی میتوانند دندانهای خود را ایمپلنت فوری کنند؟
یک کاندیدای ایمپلنت فوری باید دارای ویژگیهای زیر باشد تا متخصصان به او اجازه دریافت خدمات درمانی ایمپلنت فوری را بدهند:
- شخصی که قرار است ایمپلنت فوری انجام دهد، باید از سلامت جسمی کاملی برخوردار باشد. کسانی که دچار بیماریهای مختلفی هستند و یا با عدم مراقبت از جسم خود به آن آسیب رساندهاند، نمیتوانند ایمپلنت فوری را انجام دهند؛ زیرا وضعیت جسمی افراد، بر روند بهبودی آنها تاثیر میگذارد.
- داشتن لثههای سالم، یکی دیگر از شروط لازم برای انجام ایمپلنت فوری است.
- افرادی که قصد انجام ایمپلنت فوری را دارند، باید از استخوان فک قدرتمندی برخوردار باشند؛ همان گونه که میدانید پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار داده میشود و اگر فک انسان به هر دلیلی تحلیل رفته و توانایی لازم را نداشته باشد، عمل کاشت دندان موفقیت آمیز نخواهد بود.
- افرادی که علاوه بر داشتن شرایط بالا، به صورت متعهدانه از دندانهای خود مراقبت مینمایند، به عنوان بهترین کاندیدای دریافت خدمات ایمپلنت فوری دندان به شمار میروند. طول عمر و دوام ایمپلنت فوری، بستگی فراوانی به روش مراقبت و نگهداری از آنها دارد؛ پس از انجام کاشت دندان فوری، باید به صورت مدام و همیشگی از نخ دندان و مسواک استفاده نموده و به صورت دورهای به دندانپزشک مراجعه نمایید.
چه کسانی نمیتوانند دندانهای خود را ایمپلنت فوری کنند؟
برخی از افراد به هیچ عنوان نمیتوانند از روش ایمپلنت فوری برای جایگزینی دندانهای از دست رفته خود استفاده کنند؛ در ادامه مطلب، به برخی از این افراد اشاره کوتاهی مینماییم:
- دندانپزشکان هرگز به کودکان، نوجوانان و افراد زیر 20 سال، پیشنهاد استفاده از ایمپلنت فوری را نمیدهند؛ زیرا استخوان فک این افراد هنوز به میزان کافی رشد نکرده و از استحکام لازم برخوردار نیست.
- به سبب حساسیتهایی که برای زنان باردار وجود دارد، توصیه میشود که زنان در دوران بارداری اقدام به انجام ایمپلنت فوری نکنند.
- افرادی که به صورت مداوم از سیگار و مشروبات الکلی استفاده میکنند، کاندید مناسبی برای دریافت خدمات درمانی ایمپلنت دندان نیستند، زیرا سیگار و مشروب باعث طولانی شدن دوران نقاهت و بهبودی پس از ایمپلنت میگردد و در طول این مدت زمان، ممکن است ایمپلنت فوری دندان با آسیبهایی مواجه شود.
- کسانی که به بیماریهایی مانند دیابت کنترل نشده، هموفیلی و یا نقص سیستم ایمنی مبتلا هستند، باید از انجام ایمپلنت فوری دندان خودداری کنند.
- افرادی که مراقبهای لازم را از دندانهای خود به عمل نمیآورند، نمیتوانند اقدام به ایمپلنت فوری کنند؛ زیرا همان گونه که اشاره شد، دندان کاشته شده، نیاز به مراقبتهای اصولی و کامل دارد.
- افرادی که در هنگام خواب یا زمان استرس، دندان قروچه میکنند نیز جزو آن دسته از افرادی هستند که کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان به شمار نمیروند؛ زیرا دندان قروچه باعث آسیب به تاج یا پایه ایمپلنت فوری میگردد.
قیمت ایمپلنت فوری در تهران
برای اطلاع از قیمت ایمپلنت فوری در تهران می توانید با مشاورین کلینیک دکتر دهقان در تماس باشید .