ایمپلنت دندان یک پایه تیتانیومی است که به عنوان جایگزین ریشه ی اصلی دندان، طی یک عمل جراحی در استخوان فک کاشته می شود. این عمل طی دو مرحله انجام می شود: در مرحله ی اول ایمپلنت در استخوان فک کاشته می شود و در مرحله ی دوم و پس از جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک، تاج دندان مصنوعی همراه با اباتمنت به پایه متصل می شود. این عمل زمانی انجام می شود که شما یک یا چند دندان خود را از دست داده باشید. با کاشت این دندان ها جویدن، صحبت کردن، گاز زدن و شکل و ظاهر دندان های شما کاملا شبیه به دندان های طبیعی خواهد شد.
ایا عمل کاشت ایمپلنت دندان با درد همراه است؟
بسیاری از افرادی که نیاز به عمل کاشت ایمپلنت دارند نگران درد بعد از جراحی هستند. البته که تا حدودی باید انتظار درد را داشته باشید، اما شدت درد پس از عمل جراحی ایمپلنت به دو عامل بستگی دارد:
۱-نحوه انجام عمل جراحی
۲-تعداد ایمپلنت های کاشته شده
هر چه تعداد ایمپلنت های شما بیشتر باشد درد آن نیز بیشتر خواهد بود. به طور کلی، بیشتر کسانی که تجربه کاشت ایمپلنت را داشته اند از کم بودن درد آن متعجب هستند. زیرا دندانپزشک پیش از انجام عمل از بی حسی موضعی استفاده می کند و بعد از جراحی نیز چند مسکن قوی و انتی بیوتیک برایتان تجویز می کنند تا دردی احساس نکنید.
چند روز پس از عمل جراحی، احتمالا لثه شما کمی ورم خواهد کرد که این کاملا طبیعیست اما بهتر است برای به حداقل رساندن عوارض جانبی، تا بهبودی کامل از غذاهای نرم استفاده کنید. هرچند که بیشتر بیماران در همان روز پس از عمل می توانند سر کار خود باز گردند، بااین وجود بهتر است تا بیست و چهار ساعت رانندگی نکنید و از مسکن های مناسب استفاده کنید. میزان ناراحتی و درد این عمل از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بیشتر بیماران اظهار داشته اند که درد ناشی از کاشت ایمپلنت بسیار کمتر از حد انتظار آنها بوده است. این درد حدودا تا ده الی چهارده روز پس از عمل ادامه خواهد داشت. پس از این زمان، میزان درد به طور قابل توجهی تسکین خواهد یافت.
نکات بسیاری وجود دارد که با رعایت آنها درد پس از کاشت ایمپلنت به حداقل می رسد، از جمله این نکات به قرقره آب نمک، حفظ بهداشت دهان و دندان، استراحت کافی، مراجعه به یک دندان پزشک ماهر، رعایت دستور العمل ها و مصرف منظم داروها اشاره می شود. درصورتی که پس از دو هفته درد شما به قوت خود باقی بود، امکان عفونت در ناحیه زخم وجود دارد و باید با دندان پزشک خود مشورت کنید. عوامل دیگری که ممکن است باعث تشدید درد شوند عبارتند از:
۱-افتادن هیلینگ کپ
۲-لق شدن پایه ایمپلنت
۳-پس زدن ایمپلنت
۴-آسیب به عصب دندان
جهت تشخیص علت درد و شروع درمان مراجعه به دندانپزشک الزامی است.
احساس درد پس از چندماه به طور کل از بین می رود. در غیر این صورت عامل درد شما ممکن است یکی از موارد زیر باشد
۱-خون رسانی ضعیف به بافت های اطراف
۲-تداخل دارویی
۳-بیماری سیستم ایمنی
۴-وجود عفونت
۵-فشار زیاد به پایه ایمپلنت
۶-پس زدن ایمپلنت
۷-آسیب به بافت یا رشته های عصبی
که در هر صورت باید برای علت یابی و درمان آن به دندان پزشک مراجعه کنید.
اگر چند سال پس از جراحی احساس درد داشتید، این درد می تواند نگران کننده باشد. عواملی که ممکن است باعث آن شده باشند در ادامه نام برده شده اند.
۱-دندان قروچه
۲-عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
۳-ناکافی بودن بافت لثه
۴-ناکافی بودن استخوان فک
۵-عفونت
۶-سیگار کشیدن
در این شرایط نیز مراجعه به دندان پزشک جهت درمان ضروری می باشد.
مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)