یکی از مراحل مهم ایمپلنت دندان، جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک می باشد. ولی اینکه علائم جوش خوردن ایمپلنت دندان چیست؟ موضوع این مقاله می باشد. می توان گفت اصلی ترین و پایه ای ترین مرحله کاشت ایمپلنت دندان، مرحله است که به اصطلاح ریشه دندان مصنوعی در استخوان فک پیچ می خورد. تخصص و تبحر دندانپزشک در این زمینه نقش بسیار موثری دارد. همچنین انتخاب بهترین کلینیک ایمپلنت دندان می تواند بسیار تاثیر گذار بوده و در موفقیت یا شکست این روش نقش مهمی خواهد داشت. کاشت پایه و جوش خوردن ایمپلنت دندان مرحله اولیه این روش درمانی است که در صورتی که به صورت صحیح و کامل انجام نشود، باعث شکست ایمپلنت دندان می گردد. زیرا لق بودن یا شل بودن آن می تواند بعد از گذشت مدتی باعث کنده شدن تاج دندان و نیاز به تعویض آن خواهد بود.
جوش خوردن ایمپلنت دندان به چه عواملی بستگی دارد :
در این قسمت می خواهیم عواملی که در جوش خوردن ایمپلنت دندان موثر می باشند را شناسایی و مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که می دانیم برای کاشت ایمپلنت دندان یا ایمپلنت فوری دندان شرایطی لازم است که قبل از جراحی باید مدنظر قرار گیرند. مهم ترین مساله که در جلسه مشاوره و معاینه مطرح می شود، سلامت عمومی و وضعیت کلی بیمار است. به همین دلیل جراح از بیمار می خاهد آزمایشاتی را قبل از جراحی انجام دهد. همچنین نیاز خواهد بود که بیمار پرونده پزشکی خود را به جراح ارائه دهد. با انجام این آزمایشات و پرونده پزشکی بیمار، پزشک می تواند نتیجه کلی را در خصوص احتمال موفقیت یا شکست این روش بگیرد. به عنوان مثال بیماراین که دارای پوکی استخوان هستند، این بیماران باید از نظر تراکم استخوانی مورد بررسی قرار گیرند. ممکن است نیاز باشد از تزریق استخوان یا پیوند استخوان برای این افراد استفاده شود.
بهتر است قبل از هر جراحی، در خصوص وضعیت بیماری هایی که فرد با آن ها درگیر است نیز سوال شود. بیماری هایی مانند دیابت کنترل نشده و افرادی که بیماری های قلبی و عروقی دارند، با احتیاط بیشتری این روش را امتحان نمایند. زیرا احتمال جوش خوردن ایمپلنت دندان در این افراد کمی پایینتر از افرادی است که این مشکلات را ندارند. افرادی که بیماری های خود ایمنی دارند یا تحت درمان های ویژه ای مانند پرتودرمانی و … هستند نیز شامل این موضوع می شوند. افرادی که مصرف دخانیات دارند بخصوص سیگار، احتمال جوش خوردن ایمپلنت دندان در آن ها ممکن است پایین تر باشد. به همین دلیل نیاز است جراح را در جریان قرار داده و اقدامات اولیه را تحت نظر پزشک انجام دهید. به عنوان مثال افرادی سیگاری نیاز است دو هفته قبل و بعد از ایمپلنت دندان از مصرف خودداری نموده و مراقبت های بیشتری را انجام دهند.
مدت زمان لازم برای جوش خوردن ایمپلنت دندان :
در این قسمت می خواهیم مدت زمانی که لازم است ایمپلنت دندان جوش خورده و علایم جوش خوردن ایمپلنت دندان مشخص شود را بررسی نماییم. کاشت ایمپلنت دندان به این گونه است که باید ابتدا با بی حسی موضعی یا در صورت نیاز بوسیله بیهوشی، لثه بیمار را بی حس نمود. سپس برشی بر روی لثه داده می شود تا به استخوان فک دسترسی پیدا شود. در صورتی که استخوان تراکم کافی را داشته باشد و لثه نیز سالم باشد، می توان کاشت پایه را شروع کرد. در مواقعی استخوان بیمار دارای تراکم کافی نیوده و نیاز است به میزان استخوان برای قرار دادن پایه و جوش خوردن آن اضافه شود. می توان از روش پیوند استخوان برای افزودن استخوان استفاده کرد، البته برای فک بالا می توان از روش لیفت سینوس نیز بهره گرفت. در این حالت مدت زمان لازم برای جوش خوردن ایمپلنت بیشتر خواهد بود.
در صورتی که لیفت سینوس یا پیوند استخوان انجام شود، باید منتظر ماند تا این استخوان نیز به استخوان فک جوش خورده و قسمتی از بافت آن شود. در غیر اینصورت امکان کاشت ایمپلنت دندان وجود نخواهد داشت. سپس پایه که از جنس تیتانیوم می باشد ، به استخوان فک پیچ می خورد. مدت زمانی که لازم است علایم جوش خوردن ایمپلنت دندان مشخص شود، برای فک بالا پنج تا شش ماه و برای فک پایین دو تا سه ماه است. پیچ خوردن پایه باید در نهایت دقت انجام گیرد. اینکه عمق پیچ با توجه به مقداری باشد که در داخل استخوان فک باز شده است و سفت این پیچ به استخوان وصل شود، در موفقیت ایمپلنت دندان و جوش خوردن آن موثر است. مهم ترین اصل این است که نباید این پایه حرکت کند. در صورتی که شل باشد و کاملا پیچ نخورده باشد، ایمپلنت دندان ناموفق خواهد بود.

آشنایی با علائم جوش خوردن پایه ایمپلنت دندان :
برای پاسخ به این پرسش که علائم جوش خوردن ایمپلنت دندان چیست؟ باید بگوییم همانطور که در بالا اشاره شد، نیاز است مدت 2 تا 6 ماه صبر کنید تا این فرآیند تکمیل شود. علائم جوش خوردن ایمپلنت دندان در این مدت مشخص خواهد شد. ممکن است علائمی را بیمار متوجه نباشد که با مراجعه به جراح و معاینات لازم، این موضوع تشخیص داده می شود. مهم ترین علائم به ثابت بودن پایه ایمپلنت دندان مربوط می شود. در صورتی که این پایه صحیح کاشته نشده باشد یا پیچ ارتفاع لازم را برای ثابت و بی حرکت نگهداشتن آن نداشته باشد، احتمال شل بودن آن و به دنبال آن عدم جوش خوردن آن وجود دارد. به همین دلیل لازم است جراح نکات مهمی را قطر مناسب و متناسب پیچ ایمپلنت، عدم عفونی بودن محل کاشت، عدم فشار به پایه ایمپلنت برای قرار گرفتن در محل خود و … را به خوبی رعایت نماید. بیمار نیز لازم است مراقبت های بعد از جراحی را جدی گرفته و در صورت مشاهده هر گونه علایم دال بر عدم جوش خوردن ایمپلنت دندان، به جراح مراجعه نماید.
یکی از دغدغه های بیماران بعد از ایمپلنت دندان، جوش نخوردن پایه ایمپلنت است. در این مقاله می خواهیم بدانیم که علایم جوش نخوردن ایمپلنت دندان چیست ؟ چگونه می توان پی برد که پایه به استخوان فک جوش خورده است یا نه؟ زیرا در صورت عدم جوش خوردن این قسمت از ایمپلنت دندان، جراحی با شکست مواجه خواهد شد. به همین دلیل این موضوع اهمیت ویژه ای دارد. مدت زمانی که لازم است صبر کنیم تا پایه و فیکسچر به استخوان فک بیمار جوش بخورد در افراد متفاوت است. همین.طر در این که ایمپلنت دندان در فک بالا انجام شده یا فک پایین می تواند زمان متغیری داشته باشد. در صورتی که بعد از این مدت زمانی متوجه علائمی که در پایین توضیح داده خواهد شد، شدید توصیه می شود به جراح مراجعه نمایید. پزشک با بررسی وضعیت لثه و استخوان می توان مشکل را حل نماید یا راه دیگری را پیشنهاد کند.
آشنایی با علایم جوش نخوردن ایمپلنت دندان
در این قسمت می خواهیم به اهم علائمی که با توجه به آن ها می توان پی برد که پایه و ساتخوان فک با هم آمیخته شده اند یا خیر اشاره کنیم:
لق بودن و عدم پایداری ایمپلنت دندان
برای پایدار نمودن و جلوگیری از شل بودن ایمپلنت دندان، لازم است که پایه به صورت صحیح در محل مناسب خود قرار گیرد. در صورتی که جراح نتواند بستر مناسب را برای قرار دادن پایه ایجاد نماید، احتمال لق بودن ایمپلنت دندان وجود دارد. زیرا در این حالت استخوان فک و پایه با هم جوش نمی خوردند. و لثه نمی تواند اطراف پایه را پوشش دهد. به همین دلیل پایه از جای خود تکان می خوذد که علامت آن می تواند درد و تورم در ناحیه جراحی شده باشد. نیاز است به ایمپلنتیست مراجعه نمایید تا علت درد را مشخص نماید و در صورتی که مربوط به عدم پایداری پایه ایمپلنت باشد، سریعا مشکل را برطرف نماید. در صورتی که این مشکل را نادیده بگیرید، ایمپلنت دندان ناموفق خواهد بود و پس زده می شود.
نحوه تغذیه
یکی از مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان، تغذیه صحیح و مناسب است. توصیه می شود که در روز های اول از غذاهای نرم یا مایعات استفاده نمایید. می توانید از غذاهای پوره شده که نیاز به جویدن ندارد نیز مصرف کنید. در صورتی که فرد این مراقبت ها را انجام ندهد و از ابتدا با خوردن غذاهای سفت و محکم شروع نماید، احتمال لق شدن و جوش نخوردن ایمپلنت دندان وجود خواهد داشت. زیرا زیاد جویدن غذاها یا فشار آوردن به پایه ایمپلنت که تازه کاشته شده، باعث لق شدن و تحرک آن خواهد شد. به مرور زمان این مشکل جدی تر می شود و پایه ای که از ابتدا جوش نخورده به صورت متحرک باقی می ماند. این مشکل می تواند عوارض زیادی از جمله درد، تورم و عفونت را به همراه داشته باشد.
استعمال دخانیات
یکی دیگر از مراقبت هایی که باید انجام شود، عدم مصرف دخانیات به مدت حداقل دو هفته بعد از جراحی ایمپلنت دندان و دو هفته نیز قبل از جراحی است. زیرا نیکوتین موجود در این مواد می تواند در فرآیند جوش خوردن پایه ایمپلنت دندان با استخوان فک اختلال ایجاد نموده و مانع آن شود. به همین دلیل در صورتی که فردی سیگاری هستید، باید منتظر علایم جوش نخوردن ایمپلنت دندان و بنابراین شکست در کاشت ایمپلنت شوید. افرادی که دخانیات مصرف می نمایند ممکن است در رعایت بهداشت دهان و دندان به درستی عمل ننمایند. عدم رعایت این مورد باعث بروز بیماری هایی در لثه و دندان می شود که مانع بزرگی در راه جوش خوردن ایمپلنت دندان خواهد بود.
دیابت کنترل نشده
دیابت می تواند تاثیر منفی در فرآیند جوش خوردن ایمپلنت دندان بگذارد. زیرا دیابت کنترل نشده در ایجاد بیماری هایی مانند میکروواسکولار، احتمال بروز عفونت و عدم ترمیم زخم و یا ترمیم زخم در طولانی مدت دخالت خواهد داشت. این بیماری ها و مشکلات می تواند مانع از جوش خوردن ایمپلنت دندان شود. در صورتی که دیابت بالای 130 داشته و دنبال درمان آن نیستید، به زودی علایم جوش نخوردن ایمپلنت دندان را احساس خواهید کرد. دیابت می تواند از ازدیاد سلول های استخوان ساز نیز جلوگیری نموده و تولید کلاژن را کاهش دهد. این مساله باعث می شود که استخوان فک با پایه جوش نخورد و مانعی در این راه ایجاد می کند.
عفونت
در پاسخ به این سوال که علائم جوش نخوردن ایمپلنت دندان چیست باید پاسخ داد یکی از علایم، وجود عفونت در محل جراحی و یا اطراف دندان است. عفونت باعث می شود که استخوان فک در اطراف ایمپلنت کاشته شده تحلیل رفته و توانایی جوش خوردن و ادغام با پایه را نداشته باشد. چون باید در این مدت لثه نیز رشد کند و روی اسن قسمت که جراحی شده را فرا بگیرد. و استخوان نیز با ماده تشکیل دهنده پایه که تیتانیوم است و سازگاری لازم را با بدن دارد، جوش بخورد. بمیاری های عفونی لثه مانند ایمپلنتیتیس می تواند با التهاب لثه و تحلیل آن و بئنبال ان تحلیل استخوان، مشکلاتی را برای دندان پیش آورند. در صورت وجود عفونت در اطراف لثه و عدم از بین رفتن آن با مصرف آنتی بیوتیک باید منتظربروز علایم جوش نخوردن ایمپلنت باشید. توصیه می شود سریعا به جراح مراجعه نمایید تا علت مشکل مشخص و درمان های لازم انجام شود.
سیستم ایمنی بدن
بیماری های خود ایمنی یکی از علل جلوگیری از جوش نخوردن پایه ایمپلنت دندان است. زیرا با وجود این بیماری ها، احتمال عفونت در ناحیه جراحی بالا خواهد رفت و بدن قادر به رفع آن نخواهد بود. بنابراین این افراد ممکن است به سرعت متوجه علائم چوش نخوردن ایمپلنت دندان شوند.
کلینیک ایمپلنت در تهران دکتر وحید دهقان
برای هر گونه مشکل از جمله حوش نخوردن ایمپلنت خود می توانید به ایمپلنت در تهران دکتر دهقان مراجعه داشته باشید . کلینیک دکتر دهقان با تیم حرفه ای و مجرب در زمینه ایمپلنت دندان آماده پاسخگویی یا حل مشکلات شما در این زمینه می باشد . همچنین برای اطلاع از قیمت کاشت دندان در تهران توسط دکتر دهقان می توانید با این مرکز در ارتباط باشید .