یکی از مشکلات پیش رو برای انجام ایمپلنت تحلیل استخوان فک است و از کارردی ترین راه حل آنها باید به تزریق پودر استخوان برای کاشت ایمپلنت دندان اشاره نمود. با وجود سختی و جنس استخوان، تغییر شکل آن می تواند اتفاق بیفتد. یکی از مناطق بدن که دارای استخوان می باشد، قسمت فک می باشد. استخوان فک دارای قابلیت سازگاری و انعطباق با موادی مانند تیتانیوم که برای ایمپلنت دندان بکار می رود را خواهد داشت. این تغییرات استخوان می تواند در مواقعی مانند ایمپلنت دندان مفید باشد ، ولی در مواقعی ممکن است در اثر تحلیل از بین برود. این تحلیل استخوان به نفع فرد نمی باشد و مشکلات زیادی را به دنبال خواهد داشت. با از دست دادن دندان ها، استخوان اطراف لثه شروع به تحلیل رفتن خواهد کرد. این امر می تواند منجر به تحلیل لثه و از بین رفتن استخوان پشتیبان نماید. بیماری های لثه نیز می تواند باعث تحلیل لثه شده و افتادگی صورت را به دنبال داشته باشد.
کاربردهای تزریق پودر استخوان
برای کاشت پایه ایمپلنت دندان نیاز به وجود استخوان با تراکم بالا و مستحکم داریم . در صورتی که به هر دلیل با تحلیل استخوان مواجه شویم، نیاز است که از پودر استخوان استفاده نماییم. از پودر استخوان معمولا برای پیوند استخوان استفاده می شود تا بتوان تراکم و ارتفاع لازم را برای کاشت ایمپلنت دندان به دست آورد. پودر استخوان دارای انواع مختلف بوده و اینکه از چه نوع آن استفاده شود بستگی به نظر فرد و پیچیدگی درمان دارد که این مورد را پزشک تعیین می کند. در این قسمت می خواهیم به کاربردهای پودر استخوان اشاره نماییم:
عاملی برای حفظ و نگهداری از دندان ها
بیماری های لثه عامل تحلیل لثه و تحلیل استخوان خواهند بود. به همین دلیل نیاز است برای جلوگیری از شل شدن و از دست رفتن دندان، از پودر استخوان استفاده نموده و از طریق پیوند استخوان از دندان ها محافظت نماییم . با این روش می توان تکیه گاه و حمایت کننده بهتری برای دندان ها ایجاد نماییم.
کشیدن دندان
در برخی موارد می توان از پودر استخوان ایمپلنت بجای دندان کشیده استفاده نمود. با این روش در صورتی که در آینده فرد قصد ایمپلنت دندان را داشته باشد، این کار به راحتی انجام می شود.
کاربرد در ایمپلنت دندان
همانطور که توضیح داده شد در ایمپلنت دندان نیاز به استخوان فک قوی و متراکم برای نصب پایه و سپس ابانمنت و تاج دندان داریم . در صورتی که این استخوان قوی باشد، به راحتی با تیتانیوم که ماده تشکیل دهنده پایه و ابانمنت است، جوش خورده و فضا را برای کاشت ایمپلنت آماده می نماید. در برخی موارد از دست رفتن و تحلیل استخوان فک در اثر عواملی مانند عفونت و … باعث ایجاد مشکل در کاشت ایمپلنت دندان می شود. در این صورت دندانپزشک با تزریق پودر استخوان و فرصت 5 تا 7 ماهه منتظر جوش خوردن استخوان فک و پودر استخوان می شود. با این کار بعد از گذشت حداکثر 7 ماه، استخوان فک به قدری متراکم می شود که به راحتی تیتانیوم را در بر گرفته و روند درمان ادامه می یابد.
مواد تشکیل دهنده پودر استخوان
مواد تشکیل دهنده پودر استخوان را می توان از منابع مختلفی تهیه نمود. این مواد غالبا از بدن خود بیمار گرفته می شود و احتمال پس زدن توسط بدن فرد در این روش بسیار ناچیز است. همچنین خطری برای بدن فرد نخواهد داشت. در موارد بعدی این مواد از جاهای دیگر تامین می شود که در این قسمت به آن ها اشاره می کنیم:
اتوگراف
این تنها روشی است که در آن از بدن خود فرد استخوان گرفته می شود. در این روش استخوان از مناطقی مانند فک پایین، لگن یا ساق برداشته می شود و سپس در محل دیگر تزریق می شود. لگن منبع بهتری برای
لگن یا درشتنی. اگر استخوان فک قابل برداشت نباشد، استخوان مورد نیاز را از لگن یا استخوان ساق (درشتنی) برمیداریم. البته، لگن منبع بهتری محسوب میشود زیرا از این ناحیه استخوان بیشتری میتوان برداشت. مغز استخوان لگن و ساق، هر دو دارای سلولهای تشکیل دهنده استخوان هستند. با این حال، برداشتن استخوان لگن مستلزم بستری شدن در بیمارستان و استفاده از بیهوشی است.
آلوگرافت
استخوان یک فرد دیگر می باشد که برای این امر استفاده می شود. می توانید از اعضای خانواده یا از بانک بافت کمک بگیرید.
زنو گرافت
در این مورد استخوان حیواناتی مانند گاو و .. مورد استفاده قرار می گیرد. چون بافت استخوانی همه موجودات یکسان است، می توان از استخوان حیوانات نیز برای این مورد استفاده نماییم.
آلوپلاست
مواد مصنوعی دیگری نیز در صورت عدم استفاده از موارد فوق وجود دارد. این مواد می تواند شامل پروتئین هایی باشد که در بدن خود افراد وجود دارد. روز به روز بر تعداد این مواد افزوده می گردد.
آشنایی با نحوه تزریق پودر استخوان برای کاشت ایمپلنت دندان
ابتدا داروی بی حسی در ناحیه مورد نظر تزریق می شود. سپس در محلی از لثه که قرار است ایمپلنت دندان در آن جا نصب شود، برشی داده می شود تا میزان و نوع استخوان را تعیین نمایند. حال مقداری از پودر استخوان که بستگی دارد از کدام ناحیه بدن استخراج شده در حفره ایجاد شده تزریق می شود . سپس یک لایه محافظ بر روی محل قرار داده شده و با استفاده از بخیه، محل برش را می بندند.
مراقبت های بعد از تزریق پودر استخوان
- نیاز است از داروهای آنتی بیوتیک و مسکن برای کاهش درد و عفونت استفاده نمایید.
- شستشوی دهان با دهانشویه و مواد آنتی باکتریال نیز توصیه می شود.
- از خوردن برخی مواد غذایی سفت و یا مواردی که پزشک تعیین می کند خودداری نمایید.
- از آوردن فشار بر محل جراحی و محل تزریق به شدت خودداری کنید.
- در صورتی که از دندان مصنوعی استفاده می کنید، نیاز است مدتی آن را کنار بگذارید.
کلام آخر
پودر استخوان یکی از موارد لازم برای افرادی است که به دلیل استخوان فک آن ها دچار تحلیل شده است. این روش می تواند محل خالی را پر نماید و بستر مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان ایجاد نماید. لزوم مراقبت های بعد از تزریق پودر استخوان می تواند در کسب نتیجه بسیار مهم باشد.
مطلب فوق توسط نویسندگان ایمپلنت تهران با استفاده از منابع علمی تحت وب و کتب علمی نگارش شده است. و همانطور که میدانید که مباحث علمی نیاز به مشاوره جدی پزشک دارد ، هیچگونه مسئولیتی عهده دار ایمپلنت تهران نمیباشد. (دکتر دهقان)
من از چند نفرشنیده ام که پودر استخوان تزریق شده ولی بعداز مدتی اصطلاحا ایمپیلنت پس زده. نظرتون دراین مورد چیه؟ لطفا راهنمایی بفرمایید
صبر کنن جاش خوب بشه دو باره ایمپلنت بزارن